Min private bloggstasjon

Lurer du på hvordan arbeidsstasjonen til en blogger kan se ut? Her skal jeg avsløre min.

Jeg har vært veldig lite privat på denne bloggen. Kanskje det er på tide å vise hvem som står bak ItStyle Blog? En blogg skal jo handle om et tema, eller være helt generell om hva som helst som angår selve bloggeren, men et personlig perspektiv skal være tilstede. Jeg starter herved med bloggestasjonen min.

Under her har jeg lagt til 2 bilder av min private bloggestasjon. Arbeidsplassen min på nett om du vil.

Arbeidsplassen består av følgende:

 • Apple Macbook 13″ Black edition
 • Apple Wireless Keyboard
 • Microsoft Wireless Intellimouse Explorer 2.0
 • HP w2408H (1920×1200)
 • Asus Eee 904HD

(Her er vinkelen jeg kan se fra sofaen nesten, høytflygende skjerm med kabelrot)

Litt om hver enkelt ting:

Mac

Mac’en ble kjøpt inn for å erstatte en god gammel traver på 15,4″ som var litt sløv etter 2 års bruk. Alltid ønsket å teste Mac siden det er så brukervennlig og mange designere sverger til den. Ble innkjøpt etter bloggens første måned på nett. Den kjører Windows XP og Mac OS, samt Ubuntu og Vista i virtuelle maskiner.

Tastaturet

Tastaturet var naturlig å kjøpe med mac’en. Trådløst og lett som det er så er det ingen problemer med å styre musikk og film fra hele leiligheten, utrolig befriende.

Mus(a/en)

Dette er en litt eldre mus som fungerer veldig godt. Ligger godt i hendene og gjør mye surfing til en drøm med frem og tilbakeknappene på siden. Beholdt den siden det ikke har vært noen nyere som har vært like god.

Skjermen

Skjermen ble kjøpt inn etter å ha smugtittet litt på den i et par butikker. Utrolig fargesterk, klar og høyoppløselig skjerm. Mac’en støtter akkuratt denne typen oppløsning, så skulle en hatt høyere enn 1920×1200 så måtte jeg gått til anskaffelse av en macbook pro som støtter mye mer. Brukt en Mini DVI til VGA kabel fra Apple for å få koblet den på.

Café Pcen

Asus Eee måtte prøves. Denne ble kjøpt inn for å kunne være enda mer portabel enn mac’en. Fungerer utrolig godt ut ifra spesifikasjonene, noe som overrasker meg. Batteriet går utrolig fort dersom man kjører den med full styrke, men er en ute på café og skal skrive et blogginnlegg er det ikke mye styrke som skal til.

(Oversiktsbilde, her kan du såvidt se den lille mac’en, på skjermen kan du også se live statsen til bloggen som jeg skrev om i Tracking system til din nettside har du dårlig syn så kan jeg nevne at bloggen hadde 4500 unike treff uken som var, jeg takker dere for tallene!)

Da har du fått et lite innblikk i min “bloggestasjon”. Lurer du på noe om oppsettet mitt så spør i vei.

Kaster nå ballen over til andre bloggere, lag et lignende innlegg og link til deres innlegg i kommentarfeltet om hvordan det ser ut der dere blogger samt hva dere bruker av pc og duppeditter.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

9 kommentarer til «Min private bloggstasjon»

 1. Det var litt mer orden enn mitt lille hjørne, her er det såpass rotete at jeg ikke føler videre sterkt for å poste noen bilder fra min “bloggstasjon”. Var uansett et lekker oppsett du hadde, og jeg kjenner jeg får enda mer lyst på Asus Ee.

 2. Lars Martin: Det er bare å rydde litt, får litt mer plass til kreativitet når det er ryddig uansett 🙂 Ser frem til å se hjørnet ditt!

  jaja: Gode gamle Ikea som står for bordet. Ikke så ofte de har svart/brune platen inne på Furuset, koster ikke mye og veldig praktisk 🙂

 3. Hei Martin!

  Ønsket var en 30″ her også. Fant til slutt ut at det var bedre å vente på at de blir billigere.

  Det er fortsatt rimeligere å kjøre 2x 24″ enn å kjøpe 30″.

  Lykke til med oppussingen!

 4. Rent og ryddig. Skal straks i gang med oppussing av mitt eget hjemmekontor, så det er greit å få noen tips. Prøver blant annet febrilsk å finne meg en 30-tommer som både ser bra ut, fungerer bra til billedbehandling og som ikke lopper meg fullstendig. Vanskelig kombo, forstår jeg. 🙂

 5. Hei

  Du som er dreven i data eller noen andre som leser denne bloggen. Tips til hvordan jeg kan få windows på min Asus? er linux på den nå og I hate it…

 6. Hei Mr/Miss S!

  Om du ser litt rundt på nettet er dette omtalt flere steder.

  Husk å laste ned windows drivere fra asus og brenn dem på en cd. Du må ha en ekstern cd/dvd spiller. Du får til installasjonen av winxp fra USB minnepenn, men har ikke gjort dette før.

  Se guiden på http://www.i64x.com/eeexp.php

  Lykke til! 🙂 (Ps. min kjører Winxp, og skal teste å legge inn Windows 7 på den, se Youtube for andre som har gjort dette.)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: