WordPress 2.6 er ute!

Har du oppgradert enda? Eller er ny med WordPress?

Så vil du legge merke til at versjon 2.6 er ute, fra tidligere 2.5 er det skjedd en del endringer som skal gjøre blogge hverdagen enklere.

1. Du kan nå ha flere revisjoner av postene dine, slik at du kan gjøre endringer og se hva som blir best uten at noe du tidligere har gjort blir tapt. Man kan også sammenligne disse postene slik at man får full oversikt.

2. Det er blitt mye enklere å poste en post om noe du finner på nett. Det er en funksjon som gjør at du kan hente ut bilder fra en side, ta en quote fra noen eller lime inn en video fra en side.

3. Du har nå endelig fått forhåndsvisning av themes. Det vil si at du kan legge inn nye themes på din blogg og velge å forhåndvise hele bloggen din med det nye themet for å se om det blir bra. Godt å lage to kopier av samme theme så du kan ha en arbeidsversjon av themet + den aktive, så kan du se hvordan små endringer tar seg ut uten at de besøkende merker noe.

4. Med Gears aktiver på din 2.6 WP blogg så vil du kunne lagre all din grafikk i nettleseren din lokalt, slik at det tar mye kortere tid å jobbe med bilder som skal inn i poster og annet mens du skal oppdatere bloggen din. Dette sparer også mye båndbredde om du sliter med å holde deg innenfor grensene til hosten din.

5. Når du skriver en post nå har du også fått en ordteller rett ved Save/Publish knappene, genialt om man skal holde seg innenfor et vist antall ord.

6. Du kan deaktivere eller aktivere flere plugins om gangen, du kan nemlig velge flere/alle og hva du skal gjøre med dem, mye enklere enn å administrere en og en om gangen. Det samme gjelder for poster og andre ting som man kan velge å editere på Manage delen av WP.

Hvorfor vente med å oppgradere når det er så mange godbiter som venter på at du skal bruke dem? Det kan hende det er noen mindre bugs og feil med en ny versjon, det kan man jo ikke vite, så avvent litt dersom du er usikker. Test det først på en annen server enn det selve bloggen ligger på, slik at du vet hva som kan oppstå av problemer eller lignende.

Gå til http://wordpress.org/download/ og last det ned! Lykke til!

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 kommentarer til «WordPress 2.6 er ute!»

  1. Rage: Mange feil er rettet og en del forbedringer er puttet inn i behandlingen av media-filer. For de som av en eller annen merkelig grunn fortsatt havner i problemer går det nå også an å velge “enkel media-håndtering” for å slippe flash.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: