Trenger du en faks, men må være portabel?

Faks/Fax er noe de fleste bedrifter må ha. Kontrakter og andre dokumenter som skal sendes til kunder og andre selskaper må gjøres innimellom.

Hvis du da er på farten mye, og har et kontor som egentlig er i vesken, laptoppen, blir det vanskelig å ha med seg en fakslinje og en faksmaskin.

Da kan du få deg en epost faks. Det fungerer slik at du har innstallert et program på din pc som virker som en faks. Du kan da velge printe funksjonen for dokumentet du skal fakse og velge skriveren Telsys i mitt tilfelle. Så fyller du bare inn faks nummeret og faksen blir sendt. Fakser som er innkommende kommer til deg i epost tilbake.

Da slipper du unna papirer og det å knytte seg til en fysisk lokasjon.

Du finner en slik løsning hos http://www.telsys.no/ og koster ikke mye i det hele tatt, veldig stabil tjeneste. Kan ikke huske å hatt problemer med dem.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

18 kommentarer til «Trenger du en faks, men må være portabel?»

 1. Dette viste jeg faktisk ikke.

  Da blir regnestykket slik:

  12000 – 9557 = 2443 Spart, uten AppleCare og norsk tastatur.

  Takker for opplysningen MacNytt! Bra side du har der 😉

 2. Du betaler ikke moms. Du smugler den inn rett og slett, og spør di, nei denne hadde jeg med meg til usa.

 3. Jeg tar helt avstand fra det du skriver her “fuck moms.”. En må betale moms/MVA på varer man frakter inn i landet som overstiger en viss sum har jeg nå funnet ut. Så regnestykket blir slik jeg satte det opp i min forrige kommentar her.

 4. Er ikke verre å skifte keyboard layout fra US til NO i “Internasjonalt” fra “Systemvalg”. Så får du ÆØÅ som man får fysisk tilgang på keyboard helt gratis og ikke nødvendigvis må bruke hotkeys.

  Sikkert uvant for de som ikke behersker touch skrivingen, men hvertfall en alernativ.

  Hvordan få norsk keyboard layout steg for steg;
  – Klikk på Eplelogoen oppe til venstre
  – Velg “Systemvalg”
  – Klikk på “Internasjonalt”, i toppen og nr 3 fra venstre
  – Velg taben “Tastaturmeny” og merk/aktiver Norsk og evt deaktiver USA
  – Nå skal du ha Norsk keyboard layout. Kan skiftes mellom USA og Norsk med alt+eple+mellomtast.

 5. Du slipper å betale moms inntil en viss sum som lyder 200 kroner ja. Men dette er visst du sender med et fraktefirma. Om du tar en mac du kjøpte i USA med deg hjem som håndbagasje så slipper du å betale moms for denne. Bare husk å ta den ut av esken og bruk den litt før du reiser tilbake 😉

 6. Takker for tipsene Macbruker og velkommen hit! Tror det er mange som setter pris på den guiden, skulle nesten vært en egen post.

  “Man har lov til å ha med seg varer for inntil 6.000 kroner tollfritt til Norge. Er verdien mer enn 6.000 kroner skal det betales 25 prosent moms.” – VG.no

  200kr er om man bestiller noe fra utlandet såvidt jeg har forstått.

  Velkommen til deg og Fredrik!

 7. Bruker amerikansk tastatur selv på macen min, riktignok et eksternt et fra Logitech, men det er absolutt ikke noe problem. Er et par taster som er litt annerledes, men ingenting som er plagsomt. Æ, Ø og Å er på samme plass, men selve “etiketten” på tastaturet er jo annerledes.

  Stemmer forresten det som andre sier her at du ikke kan ta med deg maskinen hjem hvis den kostet over 6000, uten å betale moms på 25%. I tilegg til dette har vi noen av de beste forbrukerkjøpslovene her i landet, som er langt bedre enn Apples patetiske “garanti”. Det lønner seg antakeligvis ikke å kjøpe mac i USA i det hele tatt.

 8. Det er ikke nødvendig å betale moms om man tar maskinen ut av pakken, og tar den som hånbagasje. Det vil da se ut som om du ganske enkelt reiser med en bærbar du allerede har betalt MVA for. Lovlig er det nok ikke, men absolutt en mulighet. Dessverre er det slikt at det likevel lønner seg å kjøpe maskinen i Norge på grunn av reklamasjonsrett.

 9. Dersom du kjøper mac på AppleStore New York så har de faktisk norsk tastatur til deg om du ønsker det.

 10. Hadde amerikansk tastatur i flere år. Man kan enkelt endre på alt+Q for å få Æ osv videre ved å stille om språket på tastaturet til norsk i systemvalg. Da vil man få æ, ø, å på de samme knappene man er vane med fra norske tastatur. Så dette er ikkeno problem. Problemet oppstår med de symbolene som da flyttes videre, så man har noen hick-ups med hvor f.eks. &-tegnet er osv. Dette går greit, men man blir aldri 100% komfortabel med det. Man ender fort opp med eksternt tastatur på kontoret med norsk layout. Personlig synes jeg det er såpass lite å spare på dette at det egentlig ikke er noe vits. Dersom man har firma som betaler for slabberaset, som skriver av kjøpet på skatten, er det iallefall ikke noe vits! Er man momspliktig blir det enda mindre poeng. Prisforskjellen er hovedsaklig norsk moms, 12 000 eks mva blir jo 9 600 kroner for kjøp i norge, som man så får skattefordel av.

  Dessuten synes jeg ærlig talt at man bør ha ryggrad nok til å holde seg innenfor loven. Er det noe vits å gjøre seg til kjeltring for skarve 2 443 kroner?

 11. Og så må man også huske på at den dollarkursen du finner på børsen ikke er den samme som bankene oppererer med til forbrukeren. Den er ofte litt høyere. Har ikke sjekket hvor høy den er, men når jeg var i USA tidligere i år var dollarkursen ca. 5.15, og bankene regnet kursen 10 til 20 øre høyere.

 12. Dette er for det første ulovlig som andre har nevnt. Og for det andre må du kjøpe AppleCare for å det hele tatt ha noen rettigheter skulle noe gå galt med den. Kjøper du den i Norge får du norsk kjøpslov som overgår amerikansk en høy gang, derfor må du ha AppleCare (da kan du også levere den inn i Norge).

  I tillegg er det problemer med å få med norsk tastatur, og må betale +25% moms. Så lønner seg neppe. Norge er blant verdens billigste land å kjøpe elektroniske varer i.

 13. Og når du prøver å smugle den gjennom tollen, så stopper tollerene deg og ber om kvittering/kjøpsbevis. De ser også at den er omtrent ny, og at den ikke har norsk tastatur. Hadde jeg vært toller hadde det gått noen varsellamper hos meg i det tilfellet hvertfall. Da mangler man bare en sjekk av serienummer, så finner man ut at den er kjøpt i USA, og den blir beslaglagt.

  Er virkelig å spare et par tusen kroner verdt den risken? Ikke for meg, hvertfall.

 14. Dette må jeg si var en veldig informativ side! Har egentlig gått og spekulert om jeg skulle ta meg en tur til USA for å kjøpe min første Mac der, men nå tror jeg at jeg dropper det. Veldig kjekt at så mye nyttig informasjon er samlet på en plass;)

 15. æ er forresten på alt-‘ (fnutt) på amerikansk tastatur.
  Jeg har aldri hatt annet enn amerikansk tastatur, for jeg er litt old-school og vokste opp med maskiner før de hadde norsk tastatur som standard, og som programmerer er alle de rare tegnene der jeg trenger dem.

  På mac’en er det utrolig lett med de alt-kombinasjonene.

  At man ikke får 2 års garanti er jo noe man bare må oppveie mot en bedre pris. Det kommer en tid når maskinen ikke er under garanti uansett.

  Om du mener man “må” betale moms eller ikke er mere en politisk sak, men ingen grunn til å spore av debatten her.

  Jeg har reist mellom Norge, Canada og sikkert 10 andre land kanskje 40 ganger siden jeg fikk MacBook Pro’en for 2.5 år siden, og den var kjøpt mens jeg bodde i Canada. Aldri blitt stoppet i tollen.

 16. Tor L:

  Problemet er ikke mangel på Apples garanti, siden den uansett ikke gir særlig med rettigheter utenom forbrukerkjøpsloven vi har her i landet. Problemet er mangel på norsk reklamasjonsrett, som er på 5 år på datamaskiner. Det er en rimelig sterk forbrukerrettighet det der, og noe som det kan være jævlig surt å ikke ha. Du sparer kanskje et par tusen på å kjøpe i USA, men så går hovedkortet. Pris på nytt hovedkort? 4-5 tusen på en Macbook, mer enn 10 tusen på en Macbook Pro. I tillegg kommer selvsagt verkstedtimer, frakt osv.

  Går det galt på en maskin du har kjøpt i Norge har du krav på at det skal fikses gratis i 5 år etter kjøpsdato, så lenge ikke Apple kan bevise at det er din feil at maskinen er ødelagt.

 17. Tor L:

  Det er også stjeling. Om du ikke betaler moms betyr det at staten må ta inn det pengene fra oss som betaler moms. Ting henger sammen vet du 🙂 Om rikingene ikke betaler skatt betyr det at resten av oss må betale mer. Og betaler man ikke moms betyr det at de vi som betaler moms må betale mer.

  Og som sagt. Er det verdt å bli kriminell over en tusen lapp? Er ikke den tusen lappen godt investert i det norsk helsevesen, politi, skole,etc?

 18. Jeg kjøpte en Amerikansk MB Pro her i Norge og bruker det tastaturet den har. Bare valgt norsk tastaturoppsett så jeg bruker Æ, Ø og Å der de normalt skal være. Tegnet for omvendt slash i Win XP derimot sliter jeg med å finne ut av.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: