Mote mote, hvorfor blogge om mote?

Det er mange bloggere som kun er fokusert på mote og mote. Da helst innenfor kategoriene klær, sko, antrekk og styling. Temaet er egentlig hva som er INN akkuratt nå, noe nettbrukerne vil vite noe om.

De fokuserer på mote for det er et stort publikum på nettet som søker nettopp etter det. Ser vi på søkestatistikken i Google finner jeg at Mote har hele 90500 søk hver måned på nettopp det ordet. Sko har 301000 og klær 246000. Skriver du om mote, sko og klær har du altså potensielt 637500 besøk hver måned.

Alle vil selvfølgelig ikke besøke din blogg, men en god del av dem. Får du brukere, så får du sponsorer og annonsører innenfor motebransjen som vil ha deg til å promotere produkter mot betaling eller varer. Noe som gjør det attraktivt å blogge om.

Men hvorfor må alle blogge om mote mote?

Du kan selvfølgelig fokusere på helt andre ting. Hobby og annet som du er interessert av har vel så mange søk. Det handler bare om å finne riktig nisje og sikte seg inn på.

Er du for eksempel god til å tegne, så er det hele 60500 som søker etter det og tegning på nettet hver måned. Litt mindre enn innenfor motebransjen men likevel nok til å kunne få en god del brukere på bloggen din .

Andre termer som er verdt å prøve ut om du skal starte en blogg:

  • Oppskrifter – 673000 søk hver måned
  • Strikke – 90500 søk hver måned
  • Lære – 74000 søk hver måned
  • Bilde – 301000 søk hver måned (bilder 450000 søk hver måned)
  • Musikk – 246000 søk hver måned

Så gå inn på https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal og ta deg et søk på de tingene du er interessert i og se hvor mange lokale søk det er per måned, så kan du enkelt se om det du vil eller blogger om er interessant for andre og ikke bare mote mote hele tiden. Lykke til!