Hopp til innholdet

Hvordan skrive en fantastisk bloggpost

Først og fremst, er det viktig å ha et klart og engasjerende tema for bloggposten din. Tenk på hva som vil interessere leserne dine og prøv å finne en unik vinkel på temaet.

Finn tema og ha en struktur

Når du har valgt et tema, er det viktig å gjøre research og sørge for at du har god kunnskap om emnet. Dette vil hjelpe deg med å skrive en informativ og troverdig bloggpost.

Når du begynner å skrive, prøv å ha en klar struktur i tankene dine. Begynn med en innledning som fanger leserens oppmerksomhet og presenterer hovedpoengene dine. Deretter kan du gå dypere inn i emnet i hoveddelen av bloggposten, med velstrukturerte avsnitt og overganger mellom temaene. Avslutt med en konklusjon som oppsummerer hovedpoengene dine og gir leseren noe å tenke på.

Det er også viktig å bruke en naturlig og enkel språkstil i bloggposten din. Unngå å bruke for tekniske ord eller for lange setninger, og prøv å skrive på en måte som er lett å forstå og følge.

Husk også å bruke visuelle elementer i bloggposten din, som bilder eller infografikker. Dette kan hjelpe med å gjøre teksten mer spennende og lettere å fordøye for leseren.

Noen poeng å tenke på når du skal skrive en god bloggpost:

 • Ha et klart og engasjerende tema
 • Gjør research og ha god kunnskap om emnet
 • Strukturer bloggposten din med en innledning, hoveddel og konklusjon
 • Bruk en naturlig og enkel språkstil
 • Unngå for tekniske ord og for lange setninger
 • Bruk visuelle elementer som bilder eller infografikker
 • Gjør en grundig gjennomlesing og korrekturlesing
 • Hold bloggposten din konsis og fokuser på hovedpoengene dine
 • Engasjer leserne dine med spørsmål eller meningsytringer
 • Legg til personlige erfaringer eller historier for å gjøre bloggposten mer interessant
 • Oppdater bloggposten med ny informasjon eller endringer i emnet
 • Lenk til relevante kilder for å styrke troverdigheten
 • Bruk overskrifter og underoverskrifter for å gjøre teksten lettere å lese
 • Legg til egne meninger eller perspektiver for å gjøre bloggposten unik
 • Inviter leserne til å legge igjen kommentarer eller spørsmål
 • Del bloggposten din på sosiale medier for å nå et større publikum
 • Oppdater bloggposten din jevnlig for å holde leserne dine interesserte
 • Tilpass bloggposten til målgruppen din og tilpass språket til lesernes nivå
 • Bruk SEO-verktøy for å forbedre synligheten og rangeringen av bloggposten din i søkemotorer
 • Vær ærlig og transparent i bloggposten din for å bygge tillit med leserne dine.

SEO er viktig å tenke på for bloggposten

SEO er bra for en bloggpost fordi det hjelper leserne å finne innlegget ditt gjennom søkemotorer som Google. Når du optimaliserer innlegget ditt for SEO, øker du muligheten for at det vil dukke opp som et høyt svar på relevante søkeord. Dette kan bidra til å øke trafikken til bloggen din og øke interessen for innholdet ditt.

En annen grunn til at SEO er viktig for en bloggpost, er at det kan bidra til å forbedre brukeropplevelsen. Når innlegget ditt er godt skrevet og organisert, er det enklere for leserne å finne og forstå informasjonen du presenterer. Dette kan føre til at leserne blir værende lengre på bloggen din og kanskje til og med dele innlegget ditt med andre.

I tillegg kan god SEO bidra til å øke autoriteten til bloggen din. Når innlegget ditt rangeres høyt på søkemotorer, kan det være et tegn på at innholdet ditt er relevant og nyttig for leserne. Dette kan føre til at du blir sett på som en autoritet innen ditt felt, noe som kan øke tilliten til bloggen din og gjøre det enklere å tiltrekke seg nye lesere.

Så, i korte trekk, er SEO viktig for en bloggpost fordi det kan øke synligheten, forbedre brukeropplevelsen, og øke autoriteten til bloggen din. Sørg for å bruke relevante søkeord i tittelen og innholdet, og organisér innlegget ditt på en måte som gjør det enkelt for leserne å finne og forstå informasjonen du presenterer. Dette vil hjelpe deg å nå flere lesere og få mer ut av innlegget ditt.

En god måte å gjøre en bloggpost SEO-vennlig på, er å følge følgende trinn:

 1. Velg et relevant og engasjerende emne. Dette vil bidra til å øke interessen for innlegget ditt og gjøre det mer sannsynlig at leserne vil dele det.
 2. Bruk søkeord i tittelen på innlegget ditt. Dette vil hjelpe søkemotorer å forstå hva innlegget ditt handler om, noe som kan øke sjansene for at det vil dukke opp høyt på søkeresultatene.
 3. Inkluder søkeord i innledningen på innlegget ditt. Dette vil hjelpe leserne å forstå hva innlegget ditt handler om, og kan bidra til å øke interessen for innholdet ditt.
 4. Organiser innlegget ditt på en oversiktlig måte. Bruk overskrifter og underoverskrifter for å dele inn innholdet i lettfattelige seksjoner. Dette vil gjøre det enklere for leserne å finne og forstå informasjonen du presenterer.
 5. Bruk interne lenker. Dette vil hjelpe leserne å navigere rundt på bloggen din, og kan bidra til å øke trafikken på andre innlegg og sider.
 6. Inkluder meta-beskrivelser. Dette er en kort beskrivelse av innlegget ditt som vises under tittelen på søkeresultatene. Meta-beskrivelser kan hjelpe leserne å forstå hva innlegget ditt handler om og øke interessen for å lese det.
 7. Legg til bilder og videoer. Dette kan gjøre innlegget ditt mer attraktivt og engasjerende for leserne. Husk å inkludere søkeord i filnavnene på bildene og videoklippene dine.
 8. Oppdater innlegget ditt regelmessig. Dette vil vise søkemotorer at innlegget ditt fortsatt er relevant og kan bidra til å øke sjansene for at det vil rangeres høyt på søkeresultatene.

Følg disse trinnene for å gjøre en bloggpost SEO-vennlig. Dette vil hjelpe leserne å finne innlegget ditt gjennom søkemotorer, forbedre brukeropplevelsen, og øke autoriteten til bloggen din.

Yoast SEO for WordPress – Plugin/Utvidelse

Hvis du ønsker å bruke Yoast SEO på din blogg, kan du følge disse trinnene:

 1. Gå til WordPress-adminpanelet ditt og installér Yoast SEO-pluginen.
 2. Når installasjonen er fullført, vil du se en ny Yoast SEO-meny i WordPress-adminpanelet ditt. Klikk på denne menyen for å få tilgang til Yoast SEO-innstillingene.
 3. Under «Allmenn»-fliken i Yoast SEO-innstillingene, kan du velge norsk som det primære språket på nettstedet ditt.
 4. Under «Titler og metatagger»-fliken, kan du legge inn en tittel og en beskrivelse for hvert innlegg og hver side på nettstedet ditt. Dette vil bli vist i søkeresultatene, så det er viktig å velge en beskrivende og relevant tittel og beskrivelse.
 5. Under «Sitemap»-fliken, kan du generere en sitemap for nettstedet ditt. En sitemap er en liste over alle sidene på nettstedet ditt, og hjelper søkemotorer med å indeksere nettstedet ditt raskt og enkelt.
 6. Under «Avansert»-fliken, kan du konfigurere avanserte Yoast SEO-innstillinger som permalenker, nofollow-lenker, og indeksering av kategorier og arkiver.
 7. Etter å ha konfigurert innstillingene, kan du bruke Yoast SEO-analysen for å sørge for at innleggene og sidene dine er optimalisert for søkemotorer. Yoast SEO-analysen vil gi deg forslag til hvordan du kan forbedre innleggene og sidene dine, slik at de får høyere rangering i søkeresultatene.

Google – Google Webmaster tools er din venn:

Med GWT eller google webmaster tools, så kan du enkelt legge til Sitemap/sidekart for at google lettere skal finne siden din, om du satte opp Yoast så vil de lage et sitemap klart til deg som du kan melde inn i GWT.

Her er en veiledning for å sette opp Google Webmaster-verktøy for en WordPress-side:

 1. Gå til Google Webmaster-verktøy-siden (https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=no) og logg inn med Google-kontoen din.
 2. Klikk på «Legg til en ny side» og skriv inn nettadressen til WordPress-siden din. Klikk på «Fortsett».
 3. Velg «Html-tag» som bekreftelsesmetode og kopier den unike bekreftelseskoden som vises.
 4. Gå til WordPress-dashboardet ditt og naviger til «Innstillinger» -> «SEO» -> «Webmaster-verktøy».
 5. Lim inn bekreftelseskoden i feltet for «Google Webmaster-verktøy». Klikk på «Lagre endringer» for å fullføre oppsettet.
 6. Gå tilbake til Google Webmaster-verktøy-siden og klikk på «Verifiser» for å bekrefte at du eier siden.

Når dette er gjort, kan du begynne å bruke Google Webmaster-verktøy til å spore og analysere trafikken på WordPress-siden din, finne feil på siden og mer.

Lykke til med bloggingen!

Til slutt, gjør alltid en grundig gjennomlesing og korrekturlesing av bloggposten din før du publiserer den. Dette vil hjelpe deg med å fange opp eventuelle stavefeil eller grammatiske feil, og sørge for at bloggposten din er så feilfri som mulig.

Med litt planlegging og hardt arbeid, kan du skrive en fantastisk bloggpost som vil engasjere og informere leserne dine. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *