Hopp til innholdet

Bytte batteri og harddisk på Macbook Air 13’’ 2011

PS. Dette gjøres på eget ansvar. Sørg for å være koblet til jord og unngå statisk elektrisitet. Garanti og slikt kan du glemme ved å selv åpne din Mac. Jeg eller Problogger.no tar ikke noe ansvar for hva som kan skje med din Mac.

Tidsbruk: 15 minutter

Utstyr:

  • Torx sett fra Jula (Trenger bare Torx – T5, men kjekt til andre ting.)
  • Batteri fra Pcbatterier.no
  • Spesialskrujern fra Pcbatterier.no for baksiden av Macen
  • M2 SSD fra CDON – WD Blue
  • Adapter fra MSATA til M2 fra Amazon
  • Kniv/Saks til åpning av pakker

Kort guide til batteriskifte:

  1. Skru av skruene bakpå dekselet med skrujernet fra PCbatterier.no og ta det pent av.
  2. Skru av 5 Torx på batteriet og koble ut kabelen som forsyner Macen
  3. Sett i nytt batteri, med fordel koble til kabelen før Torxene festes.
  4. Fest Torxene på plassen de var på batteriet.
  5. Legg på bakdekselet og skru til skruene der.

Kort guide til harddisk bytte:

  1. Skru av skruene bakpå dekselet med skrujernet fra PCbatterier.no og ta det pent av.
  2. Skru av en Torx – T5 på harddisken.
  3. Vipp harddisken forsiktig ut.
  4. Sett inn MSATA til M2 adapteren i sporet harddisken var og fest den med Torx, sammen med M2 SSDen tilkoblet.
  5. Legg på bakdekslet og skru på skruene der igjen.

Min gamle Macbook Air har egentlig gjort sitt. Den ble flittig brukt til skriving og enkel surfing tidligere. Men med tiden ble batteri og harddisk slitne. Harddisken tok faktisk kvelden etter å ha hengt seg opp i krypteringen av harddisken som kom en gang tidligere, der den ikke klarte å fullføre og ble hengende og bruke opp SSD syklusene.

Hvor får du deler og verktøy til Macbook Air?

Batteri ble bestilt fra Pcbatterier.no, noe som var enkelt og greit. Lett å finne modell og ble levert raskt. Anbefalt av en kompis så liten fordel med valg av leverandør der. Det var også mulig å få med verktøy for de spesielle skruene til Macbook Air bak dekselet. I tillegg må man ha Torx, T5, som blant annet Jula selger https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/handverktoy/skrutrekkere/skrutrekkersett/presisjonstrekkersett-111206/

Selve settet her fungerer også til brillereparasjon, Mac Mini skifte av harddisk og til skifte av harddisk og batteri på Apple Macbook Air. Så mange bruksområder.

Slik bytter du batteri på Macbook Air 2011 – Modell A1369 13’’

Alt klart for å sette i gang, viktig med ryddig bord og alt du trenger tilgjengelig.

Her er alt linet opp og klart. Torx og diverse bits sammen med spesial skruhjernet for skruene under Macen. M2 SSD harddisk fra CDON, adapter så M2 SSD kan passe i Macen og batteriet.

Selve macen forklarer seg nok selv, men jeg har også en midlertidig løsning med USB3 til SATA kabel koblet til en ordinær SSD som jeg har Mac OS på midlertidig.

Noe upraktisk i bærbar bruk. Kniven var for å åpne pakkene.

Bakdekslet tatt av.

Bakpanelet hadde flere skruer men gikk lett å skru av med verktøyet fra batterileverandøren. Vippet det enkelt av og som du kan se er innmaten synlig.

Tok et nærmere bilde kun for illustrasjon. De 4 blokkene du ser er selve batteriet, og den blokken helt til venstre har en liten grop over seg, der er det en liten plastikk bit som du kan dra forsiktig mot deg om du har Macen slik som på bildet. Det løsner kabelen som kobler batteriet sammen med Macen.

Batteriet var festet med 5 skruer(Torx – T5 varianten), 2 små nærmest meg ut ifra bildet og 3 litt lengre skruer i hjørnene og i midten. Når disse og kabelen var fjernet var det bare å dra ut batteriet og det ble litt tommere.

Nærbilde av porten du ser midt på bildet er der batteri kabelen var festet.

Det gamle batteriet, med kabelen stikkende ut på venstre topp.

Hadde litt mer uflaks med MSATA til M2 adapteren. Ble bestilt på Amazon, korrekt Mac modell osv i beskrivelsen av produktet, men den passet ikke. Så sjekk litt nøyere enn meg før du bestiller.

Amazon kundeservice var eksepsjonelle og hjalp meg hele veien, så venter på en ny adapter som skal passe. Derfor blir det litt lengre tid med USB/Sata adapteren hengende på siden.

Ferdig, viktig med skrytebilde på Snap.

Det var det hele. Selve prosessen for å montere denne igjen var enkel. Bare reversere det jeg hadde gjort.

Batteriet på plass, 5 Torxene montert og batteripluggen inn igjen. (Batteripluggen var enklest å få på plass før du monterte Torxene.). Bakdekselet på og skruene der skrudd igjen, vipps ferdig.

Husk å les batteri instruksjonene nøye, da det kan være spesielle ting å ta hensyn til her. Mitt batteri anbefalte en full oppladning før jeg begynte å bruke det.

Håper dette hjelper noen der ute som ser etter en enkel guide til å få favoritt bloggemaskinen i gang igjen, og oppgradert ikke minst for mange flere timer på godt tastatur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *