Hopp til innholdet

iOS 7 er her offisielt ute – Hvordan får du det?

Endelig har iOS 7 blitt sluppet offisielt fra Apple: https://www.apple.com/no/ios/ios7/

Slik innstallerer du iOS 7 direkte fra Apple:

Gå på «innstillinger» på telefonen din

bilde 2

Og velg «Generelt»

bilde 3

Deretter «Oppdatering»:

bilde 1

Pass på å ha backup til iCloud og til iTunes på pcen, for å være på den sikre siden. Viktig å huske at oppdateringen krever 3,1 gigabyte plass tilgjengelig på telefonen din, samt at du har nok med strøm til å gjennomføre oppdateringen.

Nyt det nye iOSet du også!

Oppdatering kl 20:11:

Mange rapporterer at det kommer opp en feil som denne:

IMG_2350

 

Dette er nok på grunn av at absolutt alle med ipader, iphoner og ipoder nå oppdaterer enhetene sine samtidig. Så best å være tålmodig og prøve igjen utover kvelden 🙂

9 kommentarer til “iOS 7 er her offisielt ute – Hvordan får du det?”

 1. PS. Om du ikke kobler telefon til WIFI eller til Pc/Mac, så får du ikke oppdatert. Oppdateringen er på litt over 700 megabyte til iPhone og over 900 megabyte til iPad.

 2. ser ut som at du kan litt om det her, jeg oppdaterrte telefonen i går, men nå virker det som at den henger seg opp når jeg skal enten skrive på face, sms, og instagram osv. Jeg kan trykke på bokstavene men ordene kommer ikke frem før etter på. Har prøvd å slå av og slå på telefonen, men er akk det samme. Alt annet fungerer kjempe fint. hva som kan være feil?

 3. Hei!

  Velkommen hit Anastasia.

  Det kan oppstå litt problemer med en helt ny oppdatering, mange anbefaler å vente til neste versjon kommer av iOS 7 om du er avhengig av at alt skal fungere perfekt, for da har de lagt til litt feilretting.

  Men jeg ville prøvd en omstart av telefonen som beskrevet her: https://ipod.about.com/od/iphonetroubleshooting/qt/reset_iphone.htm

  Bare pass på å ha backup i bakhånd, en slik omstart fikser som regel de fleste problemer.

  Skulle ikke det fungere, så kan du ta ny backup av telefonen, koble den til Mac/PC og iTunes. Så installerer du den som om den var ny, deretter når alt er satt opp så kobler du den til iCloud og gjenoppretter fra din backup.

  Prøv det og se hvordan det går, skriv gjerne her om hvordan det gikk slik at andre også kan prøve dette og se at det virker 😉

  Mvh Mats

 4. PS. Til alle dere som søker og kommer hit for å finne ut hvordan du lukker apps:

  ## HVORDAN LUKKE APPS I IOS 7 ##

  Trykk to ganger på Hjem knappen for å få opp listen med apps vannrett, deretter tar du fingeren på appen og drar oppover, så forsvinner den og er skrudd av 🙂

 5. Såder! 😀 Det første du snakket om med linken funket ikke hos meg, men så prøvde jeg det med å koble til itunes osv, å vips så ble alt ordnet! 😀 tusen takk for hjelpen! 😀

 6. Heisann!:)
  Eg har gamle iphone 4. I det siste så har telefonen begynta å gå svart og alle nr. Blei sletta av seg sjølv for noken daga sida. Eg hadde desverre ikkje tatt sikkerhetskopi, men fekk lagra dei eg huska igjen, men når eg gjekk inn på telefonen igjen idag så va dei vekke igjen. Ingen av bildene eller sms er forsvunne.
  Dessuten så har eg fått tilbudet om å få ios7, men det står at eg ikkje har lagringsplass. Har no sletta alle app-ane mine og nesten alle bilde og sms, og som sagt så har eg ikkje kontakter, men fortsatt ikkje plass til oppdateringen. Skjønner ikkje kva som har skjedd med telefonen som har funka perfekt i 2 år no.. Håper eg kan få hjelp!

 7. Hei Monica!

  Her er det flere ting som bør ordnes opp. Du bør sjekke hvor mye ledig plass du har igjen på telefonen på innstillinger.

  Før du hadde slettet alt(tips til andre som leser dette):

  Så er det viktig å ta en backup, enten sette opp iCloud på den slik at det blir tatt backup av alt på telefonen til Apple sine servere, på den måten kan du kjøpe en ny telefon og gjenopprette alt enkelt dersom den skulle bli stjålet/ødelagt. Det samme kan du gjøre i iTunes på en PC/MAC. Du vil vel ikke miste bilder og slikt?

  Når det er tatt backup. Så kan du også overføre bildene til din PC/MAC, når du kobler den til en PC kommer den opp som en ekstern harddisk og du kan hente ut bildemappen, på MAC kan alt overføres til iPhoto. Så ville jeg tatt en runde på telefonen etter dette og slettet bilder som du ikke absolutt må ha på telefonen. Da frigir du mye plass. Gjør det samme med Apps som du bruker sjeldent eller aldri. Fjern dem, Apps tar mye plass.

  For deg nå:

  På innstillinger i telefonen – Innstillinger > Generelt > Bruk > Lagring (Settings > General > Usage > Storage), så vil du se en oversikt over hva det er som tar plass. Sørg for å få slettet det som opptar unødvendig med plass, her kan det finnes ting du ikke viste om som har blitt igjen.

  ADVARSEL DETTE VIL SLETTE ALT PÅ TELEFONEN: Om du går hit og følger stegene så kan du få telefonen tilbake til original, slik som den kom, tom og med orignal innstillinger: https://ipod.about.com/od/iphonetroubleshooting/ht/Factory-Reset-Iphone-4.htm

  Når det er gjort så vil du kunne ha nok plass til å installere iOS 7. Skulle det oppstå flere problemer så prøv å innstallere iOS 7 på nytt. Fortsetter problemene så ville jeg gått til en Apple forhandler og fått sjekket telefonen, det kan være noe fysisk galt med den.

  Lykke til og håper dette hjelper deg, kom gjerne tilbake om du har andre spørsmål eller vil dele hvordan det fungerte for deg! 🙂

  Mvh Mats

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.