Trender i betting som i blogging

Denne bloggposten er sponset.

Analysering og trender i betting og blogging har lenge gått side om side, men det ikke alle er helt sikre på hvordan det hele henger sammen.

Det er utrolig populært å tippe på fotball-kamper både i innland og utland, og nettopp fotball vil derfor bli brukt som eksempel for å illustrere hvordan dette fungerer. I Norge blir gjerne pensjonerte topp-spillere plukket opp av radio- eller TV-kanaler for å gi deres synspunkter på alt fra spillere, trenere, klubber og supportere. De fleste store nyhetsavisene har også egne seksjoner og blogger innenfor sport, hvor disse fotball-ekspertene gir tips til leserne om hva de helst bør tippe på for å sikre seg en gevinst. Disse bloggerne må aktivt følge med på hva som skjer rundt dem for å kunne henge med og eventuelt snappe opp nyheter som gir godt med lesere. Det gjelder ikke bare dette emnet, men alle emner. Du kan for eksempel automatisk følge med ved å bruke Google Alerts.

Bloggernes tips er ofte storkamper i utlandet som blir lagt vekt på, for eksempel kampen mellom Manchester United og Liverpool som finner sted på søndag på Liverpool sine hjemmebane. Før kampen er fotball-ekspertene i full sving med å analysere begge lagene ut ifra sykdom, nye spillere, tidligere kamper og så videre. Ut ifra denne kunnskapen kommer de frem til hvor sannsynlig det er for at for eksempel Manchester United stikker av med seieren. Som regel er det ofte mer sannsynlig at hjemmelaget vinner på grunn av fordelen av å spille på egen bane, og det gir derfor bedre odds til laget. Dette er likevel ikke sikkert, siden ekspertene tar med absolutt alle faktorer i vurderingen av hvem som er det sterkeste laget. Statistikken på tidligere spilte kamper spiller en utrolig stor rolle, og det sterkeste laget får som regel høyest odds.

I søndagens tilfelle hvor Manchester United møter Liverpool på hjemmebane, er det med tanke på disse statistikkene at United har bedre odds enn Liverpool på seier, til tross for at det er på sistnevntes hjemmebane. Alt dette og mer til blir analysert og forberedt av eksperter og bloggere i god tid før kamp-dag.

Nå står for eksempel United med 2.87 i odds dersom de vinner bortekampen, mens Liverpool har 2.50 i odds. Her er det ikke stor forskjell, og det tyder på at ekspertene forventer en svært jevn kamp på søndag. I andre idretter er det ofte enkelt-deltakerne som blir vurdert i stedet for resultatet til en hel klubb. For eksempel vil Formel 1-odds fokusere på hvilket lag som vinner sammenlagt, men i tillegg så forbereder ekspertene tips og råd om hvilken sjåfør som har best sjanser til å vinne hver etappe.

I sport er det som regel veldig åpent om hva som skjer med alle deltakerne og det som eventuelt er av andre faktorer. De trendene som vises her finner du også i andre emner, men kanskje ikke like hyppig. Driver du en teknologiblogg så er det ofte noen gadgets og nyvinninger som får mest plass og kan kalles en trend. Her på Problogger så nøyt besøkstallene blant annet veldig godt av informasjon rundt iOS 7 til iPhone da det ble veldig populært å få prøvd ut. Noe vi fulgte opp med flere poster.

Finnes det noe i emnet du blogger om som er veldig populært akkurat nå?

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: