Hvordan har 24 timer med iOS 7 på iPhone 5 vært?

OPPDATERING kl 19:30 18. sept 2013: iOS 7 er her offisielt ute – Hvordan får du det? https://problogger20.wpengine.com/2013/09/18/ios-7-er-her-offisielt-ute-hvordan-far-du-det/ 

# Endelig versjon av iOS 7 tilgjengelig, les mer her: https://problogger20.wpengine.com/2013/09/12/endelig-siste-versjon-av-ios-7-installer-uten-utviklerkonto-iphone-apple/  (12. september 2013)

For de av dere som har installert iOS 7, så er det merkbart at her er det store forandringer. Slik jeg personlig ser det, er det meste av funksjoner gjort enklere og smartere, samtidig som hele systemet ser litt blassere ut enn tidligere. Det kommer nok mange oppdateringer frem til lanseringen, men dette er en veldig god beta som nesten ikke inneholder feil, i hvert fall ikke etter 24 timers bruk.

Har tatt noen screenshot på telefonen og tenkte å forklare hva det er og hva jeg har funnet ut, under hvert bilde:

image

Her er startskjermen, tilgang til kamera er der som før og du låser den opp ved å føre hånden til siden på selve skjermen. Til min misforståelse så er pilen i bunnen tilgang til kontrollsenteret som du kan se under.

image_1

På kontrollsenteret som du får tilgang til på låst skjerm, eller i selve telefonen, så har du muligheter til enkelt å skru av og på Flymodus, Wifi, Bluetooth, Stillemodus, Låse telefonen, lysstyrke og styre musikk. Nå kan du også dele filer enkelt via AirDrop som er kjent fra Mac OS og har enkelt tilgang til AirPlay for Apple TV. De som har laget lommelykt apper sliter nok litt nå, i og med at det har kommet en egen funksjon for dette. Utrolig kjekt om telefonen er låst og du trenger en lommelykt raskt. Ellers er det kamera, kalkulator og klokke helt nederst.

image_2

Noe som var savnet raskt, i havet av Apps, er søkefunksjonen som tidligere var tilgjengelig ved å sveipe til venstre på startskjermen. Denne finner du nå ved å svipe fra midten av telefonen og ned. Da kommer dette søket opp, og du kan søke som før.

image_6

Vær appen som følger med er oppdatert. Her får du animasjoner av hvordan været er og et litt mer renere design som gjør det enkelt å se hva som kommer. Litt likt HTC sin variant er det mange som omtaler på nettet.

image_7

Kalkulatoren har fått en oppfriskning, og er like enkel å bruke som før.

image_8

Telefon funksjonen er veldig enkel og ren, litt for mye etter min smak.

image_9

SMS/iMessage er også veldig ren, og har klare farger for de meldinger du sender og de som er mottatt. Nytt tastatur har ikke vært noe problem i forhold til følsomhet, og fungerer på samme måte som før.

image_3

På innstillinger så er det gruppert litt annerledes enn tidligere. Men det ligger intuitivt hvor du skal.

image_4

Safari har blitt frisket opp en del. Her er plassen utnyttet godt, i og med at toppen på telefonen er blitt kortere, samtidig som knapper til å navigere frem og tilbake blir tatt bort kjapt når du surfer, men du får dem igjen når du drar siden litt oppover. Her merker du at det er litt i beta, siden det ikke bestandig er slik at knappene kommer frem når du trenger dem. Ellers så ser du at når du skal få et overblikk over «tabene» dine, så kommer de oppå hverandre, slik at du lett kan navigere til det du ønsker.

image_5

Sist men ikke minst, multitasking. Det er nå slik at programmene kan kjøre i bakgrunnen og gjøre operasjoner selv om du ikke er inne i dem. For å få frem oversikten over programmer som kjører så dobbeltklikker på hjem tasten og får opp bildet over. Her kan du bla igjennom programmer du har åpnet, og se hva de inneholder før du hopper over til programmet. Du sveiper fingeren din oppå appen og oppover for å lukke dem. Mye enklere enn å treffe det lille rødet symbolet som var før.

Kort oppsummert om iOS 7:

Flatt, stilrent, trenger noe finpuss, men ellers kjent og vant for en iPhone bruker.

Har du prøvd det ut enda? Hva er din opplevelse?

Prøv det her, forklarende artikkel om hvordan du installerer det selv:

Hvordan installere iOS 7 uten utviklerkonto – iPhone – Apple

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

13 kommentarer til «Hvordan har 24 timer med iOS 7 på iPhone 5 vært?»

 1. Hei

  Flott informasjon du har lagt ut her, jeg har installert ios 7 på min iPhone 5, men har et problem, under Lysstyrke og Bakgrunner har jeg ingen ting!

  Jeg får altså ikke forandret bakgrunn, det skal jo være dynamiske bakgrunner og statiske.

  Noen tips?

 2. Hei Jan-Erik!

  Takk for det.

  Skal undersøke det for deg, men jeg ville først prøvd å installere det på nytt, følge samme prosedyre. Se om det hjelper først.

  Stemmer at det skal være 2 stk dynamiske bakgrunner og de vanlige statiske.

  Kommer tilbake til deg på det, prøv i mellomtiden å installere på nytt og si ifra hvordan det går.

 3. Jeg finner ikke noen andre som har samme problem som deg, men mange andre problemer som folk sliter med. Derfor det er en Beta, som vil inneholde feil og mangler, som blir rettet opp før de skal lansere det hele.

  Ønsker du å gå tilbake til iOS6 midlertidig så kan du følge guiden her: http://www.cultofmac.com/231549/how-to-downgrade-from-ios-7-beta-to-ios-6-in-two-steps/

  Det siste kan være lurt om det ikke fungerer når du prøver å installere på nytt. Sier ifra om jeg skulle komme borti noen med samme problem som har klart å løse det.

 4. Jeg har aldri tidligere sett funksjonen «blokkert»… Nå fant jeg den under «innstillinger» og «telefon», kjempegreit å legge inn telefonselgere 🙂

 5. Mistet iMessage etter oppdatering på min iPhone 5. Det virker fint på iPaden (2), men knappen for å slå på iMessage kan ikke trekkes over på telefonen…den bare sretter tilbake!

 6. Leste på en amerikansk blogg og fant følgende løsning:

  Generelt/Nullstill/Nullstill nettverksinnstillinger…

  Og nå er alt helt i orden! 🙂

 7. Hei Eldar!

  Velkommen hit!

  Rakk ikke svare deg i stad, men godt du fant løsningen selv og tok deg tiden til å dele den, er nok flere som setter pris på det! Takk!

  Mvh Mats

 8. Hei Emilie!

  Jeg ville prøvd en omstart av telefonen som beskrevet her: http://ipod.about.com/od/iphonetroubleshooting/qt/reset_iphone.htm

  1. Bare pass på å ha backup i bakhånd, en slik omstart fikser som regel de fleste problemer.

  2. Skulle ikke det fungere, så kan du ta ny backup av telefonen, koble den til Mac/PC og iTunes. Så installerer du den som om den var ny, deretter når alt er satt opp så kobler du den til iCloud og gjenoppretter fra din backup.

  Det løser som regel de fleste problemer du opplever med en slik oppdatering.

  Mvh Mats

 9. Hei Mali!

  Når du dobbeltklikker på «Hjem» knappen på telefon og kan bytte mellom programmer. Så tar du en finger oppå programmet og drar hele bildet av programmet oppover, da forsvinner det og er avsluttet! 🙂

  Mvh Mats

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *