Hopp til innholdet

10 WordPress utvidelser nye bloggere MÅ ha!

1. Akismet
Denne utvidelsen bør du ha. Her får du sortert ut alt som kan ligne på spam/uønskede kommentarer som bare er ute etter å skaffe linker og er produsert av dataprogrammer. Så slipper du å bruke unødvendig mye av din tid til å gå igjennom uønskede kommentarer. Gratis og enkel å sette opp.

https://wordpress.org/plugins/akismet/

2. BWP Google XML Sitemaps
Om du ikke har det fra før, bør du skaffe deg en konto på Google Webmaster Tools. Her får du nemlig muligheten til å melde opp alle dine blogginnlegg, sider og RSS til Google på en enkel måte. Samtidig som du får innsikt i hvordan siden din blir indeksert, og om det er noen indekseringsfeil. Utvidelsen her lager enkelt sitemaps i XML format som du kan legge inn på Google Webmaster Tools. På den måten er du sikker på at alle dine innlegg blir lagt til i indeksen, raskt og enkelt.

https://wordpress.org/plugins/bwp-google-xml-sitemaps/

3. FeedBurner FeedSmith
Har du lyst til å vite hvor mange som abonnerer på din blogg via RSS? Da kan du ikke være uten denne utvidelsen. Her blir RSS feeden din brent igjennom FeedBurner, slik at du kan følge med på hva som blir lest og hvor mange lesere du har på RSS feeden din. På FeedBurner får du til og med en egen teller som kan brukes til å vise dette frem på bloggen din.

https://wordpress.org/plugins/feedburner-setting/

4. Google Analytics for WordPress
Om du bruker Google Analytics til å holde styr på hvor mange besøk du har på bloggen din, så er dette en kjekk utvidelse. Du legger inn Google Analytics koden din, og den sørger for at den er inkludert på alle sidene dine i WordPress.

https://wordpress.org/plugins/google-analytics-for-wordpress/

5. Jetpack
Her får du en samlet pakke av masse gode utvidelser for bloggen din. Utvidelsen er gitt ut av WordPress.com og du får blant annet mulighet til å ha veldig oppdatert statistikk på hvor besøkende kommer fra, hvilke sider de besøker og hvilke søkeord som er brukt. Alt rett i WP Admin.

https://wordpress.org/plugins/jetpack/

6. Pretty Link
Dette er et lite program som gjør det mulig for deg å maskere linker, ved å bruke ditt domene. Bit.ly gjør det samme, men her får du muligheten til å gjøre det rett i bloggen din. Slik at linkene dine til andre sider/affiliate linker og lignende blir seende litt penere ut. Samtidig får du statistikk for alle linkene du lager her. Finnes i gratisversjonen Pretty Link Lite.

https://wordpress.org/plugins/pretty-link/

7. ShareThis
Om du er aktiv på mange sosiale medier, eller har brukere som er det, så er dette en god utvidelse å ha. Her kan du nemlig få knapper som dine lesere kan klikke på for enkelt å dele innleggene dine på Facebook, Google+, LinkedIn, StumbleUpon, Pinterest, Digg og mange flere. Du finner mine knapper til høyre på siden her, men du kan også inkludere dem under hvert innlegg, mange valg.

https://wordpress.org/plugins/share-this/

8. W3 Total Cache
Om du har mange besøk på sidene dine, kan den fort bli treg. Siden WordPress hele tiden må ha tilgang til databasen din for å hente informasjon. Har du denne utvidelsen så lagrer den en statisk kopi av siden din for en valgt tid, slik at om mange besøker den samme siden hos deg så vil det gå mye raskere å laste inn siden din. Verdt å bruke, spesielt om du kun har Webhotell.

https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

9. WordPress Related Posts
Når besøkende på siden din er ferdig med å lese et blogginnlegg er det greit å guide dem videre til lignende innhold på siden din. Her får du en utvidelse som hjelper deg med dette, den tar utgangspunkt i kategoriene du legger innleggene i, og presenterer fem innlegg som kan være interessante for leseren å lese videre på. Sørger for at du får færre som forlater siden din etter kun et innlegg.

https://wordpress.org/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/

10. WPTouch
Mobilen er alles følgesvenn, derfor er det viktig at siden din enkelt kan leses også på mobil. WPTouch sørger for at bloggen din blir presentert på en god måte på mobile enheter, du trenger ikke gjøre annet enn å installere den for å få dette til. Prøv å lese ProBlogger.no på mobilen, så kan du se selv.

https://wordpress.org/plugins/wptouch/

Hvilke utvidelser klarer ikke du deg uten på WordPress?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *