Hopp til innholdet

Belysning på badet

Dette innlegget er sponset.

Det er blitt en “etablert sannhet” at lyset på badet skal være sterkest mulig. Vel, det er en “sannhet” med modifikasjoner. Det viktigste er ikke nødvendig mengden lys, men kvaliteten på lyset som teller her.

For noen få år siden, skulle man ha sterke spotlights / downlights fra taket, sterkt lys – så hvitt som mulig. Står du opp en vintermorgen og rett i en slik belysning får man ikke akkurat veldig lyst til å gå på jobb – og selv med maling og sparkel ser man fortsatt morgentrett ut.

Det viktigste er at man på et bad har justerbart lys, eller flere forskjellige lyskilder som man kan skru av og på, slik at man kan ha den belysningen som man trenger i den gitte situasjonen. For eksempel kan man ønske litt rolig og komfortabel belysning på morningen, samtidig som man har nok lys til å sminke seg. I tillegg kan man også ha behov for en romantisk belysning på kveldstid hvis man skal ha et kveldsbad i badekaret med partneren sin – da fungerer kritt hvite spotlights fryktelig dårlig, og man føler seg ikke spesielt komfortabel.

På et bad er det også romantisk, og kan virke litt eksklusivt, dersom man for eksempel bruker noen grønne planter, samtidig som man har mulighet for levende lys. Det er fortsatt ok med spotlights / downlights på badet, men da aller helst med en dimmer for å kunne justere lyssettingen etter behov.

Noen har også forskjellige fargelys i dusjen, som kan være med å gjøre dusjen mer innbydende og spennende. Her kan uplights, altså spotlights i gulvet / lavt på veggen, også gjøre lyset litt mer spennende og varierert. I kombinasjon med de rette fargene på veggen eller gulvet, så kan det bli meget kreativt.

Selv om de aller fleste vil ha privatliv når man er på badet, så går det fortsatt an å slippe inn sollys enten ved hjelp av for eksempel smarte persienner, blinds eller frostede vinduer. Da vil man få litt “dusere” lyssetting, samtidig som man drar nytte av det naturlige lyset.

Husk at det bare er fantasien som setter grenser, og det er lov å tenke litt utenfor boksen! Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *