Hopp til innholdet

Hvordan skrive en god artikkel eller bloggpost

GUL

Det første som er viktig når du skal skrive en god artikkel eller bloggpost er å vite nøyaktig hva du skal skrive om og at det du skriver om er av interesse for de som skal lese det du skriver. Leserne som kommer over artikkelen du skriver må syntes at innholdet er så bra at de får lyst til å dele det videre, kan du huske sist du delte en artikkel videre? Det var noe ved den som fenget deg der og da. Kanskje det passet til noe andre også gjerne skal vite noe om eller syntes er morsomt. For eksempel en god guide til å lage nyttårsforsetter som en klarer å holde eller topp 10 nyttårsforsetter folk ikke klarte i 2011. Når leserne er engasjerte og syntes det du skriver gir mening og verdi har du en god artikkel eller bloggpost. Du vil da få flere lesere og tilhengere som følger bloggen, twitter og facebooken din.

RØD

En god bloggpost inneholder som regel en veldig kort beskrivelse av noe som utelater mye fluff, for folk flest bruker ikke lang tid på å lese lange artikler om de ikke er dypt interessert i emnet. Denne bloggposten er litt i lengste laget, men jeg har også en veldig spiss nisje for bloggen som er for de som ønsker å bli profesjonelle bloggere. Videre så er det viktig med friske bilder som pynter opp og lager litt luft i artikkelen, men det må være relevant til det du skriver, slik at inntrykket av det du skal få frem blir sterkere. Et bilde sier som kjent mer enn 1000 ord. Vi har også 4 forskjellige lærestiler og du havner nok i en av de fire, men du har kanskje ikke hørt om dem enda. Klarer du å dekke alle 4 så vil du treffe leserne uansett hvilken lærestil som de befinner seg i. Noen kan til og med være en blanding av de forskjellige lærestilene og da vil du gi en grundigere innføring for dem. Du lurer kanskje på hva fargene i denne posten gjør her? Det er nysgjerrigheten din jeg prøver å pirre med dem, men det er også en grunn bak som du får vite i neste paragraf.

BLÅ

For å skrive for alle de forskjellige lærestilene så er det viktig å kunne dem. Det er HVORFOR, HVA, HVORDAN og HVA HVIS. Ser du litt lengre opp i posten så er det en tekst hvor det står GUL, bytt ut GUL med HVORFOR. Når du nå leser den første paragrafen vil du se at der forklarer jeg HVORFOR du må skrive en god artikkel eller bloggpost. Den neste er RØD  som er HVA. Hva er en god bloggpost/artikkel? Det får du vite gjennom å lese den paragrafen. Og blå som vi er i nå forklarer hvordan du skriver en god bloggpost. I den neste paragrafen får du vite hva som skjer om du skriver en god bloggpost. De forskjellige lærestilene gjør at du når ut til alle, og noen ønsker kun å vite hva som står i denne paragrafen om hvordan du skriver en god bloggpost.

Så her er listen min for å skrive en god artikkel/bloggpost:

  1. Skriv inn emnet du skal skrive om i GOOGLE KEYWORD TOOL for å få opp relevante søkeord, kanskje det gir inspirasjon, men det gir deg i hvertfall søkeord som du kan bruke i bloggposten din som gjør søkemotoroptimaliseringen bedre.
  2. Åpne skriveprogrammet du bruker, og hvis emnet ditt er å lage en logo så skriver du følgende som hver sin egen overskrift: Hvorfor ha en logo, Hva er en logo, Hvordan lager du en logo og Hva hvis du hadde en logo. Nå er det bare å skrive inn svaret til hvert enkelt punkt i noen linjer til du har besvart spørsmålene. Ta så bort overskriftene og du har en komplett bloggpost eller artikkel som er lett å lese og flyter bra nedover, prøv selv og les igjennom. Du leser jo nå så hva syntes du om denne artikkelen som er skrevet på samme måte?
  3. Legg inn relevante linker til andre sider og forklaringer til uvanlige ord og uttrykk på wikipedia for å hjelpe lesere som er nye innen emnet til å forstå alt. Google setter også pris på at du linker til store nettsteder som wikipedia og gir i de fleste tilfeller igjen for det med å gi deg høyere plass i søkeresultatene sine.
  4. Gå inn på SXC.hu eller andre lignende bildesider og finn noen fine bilder som passer i forhold til innholdet som du skriver om. Pass på å se på hvilke rettigheter du har til å bruke bildene, eventuelt kjøp bildene som du skal bruke for å unngå trøbbel med opphavsretten til bildeeierne.
  5. Voila! Publiser og spre ordet om din nye bloggpost eller artikkel!

GRØNN

Nå som du har en oppskrift til å lage gode bloggposter og artikler hva skjer dersom du gjør det? Jo, da vil du få lesere som klarer å ta inn det du vil lære dem, du engasjerer alle lesernes lærestiler, og vil få lojale lesere som kommer tilbake til bloggen din eller leser din neste artikkel fordi de vet hvordan den er bygget opp og kan hoppe inn i den delen de liker best. Fornøyde lesere betyr flere lesere. Lykke til med skrivingen!

Fakta om skrivingen av denne bloggposten:

Tid brukt på en slik artikkel 15 minutter med alle stegene. 888 ord før jeg skriver denne faktaparagrafen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.