Vær på nett innen 17 sekunder med din laptop!

Skal i dag vise frem en utrolig god løsning for å starte din laptop på rekord tid. Det gjør det mulig for deg å starte opp din bærbare pc på rundt 7 sekunder og være på nett innen 17 sekunder. Er du mye på farten og har litt tid til overs for å surfe eller sende en epost kan dette være en smart løsning som du kan kjøre sammen med Windows XP eller Vista.

Du får muligheten til å skrive dokumenter i OpenOffice, ta samtaler i skype, være på MSN og surfe med en fullversjon av Mozilla Firefox. Du sparer også mye batteri på å ha et så enkelt operativsystem. Utrolig enkel installasjon følger med, kan du klikke neste / next et par ganger så klarer du dette.

Basert på Linux

Xandros Presto er det jeg vil du skal prøve ut. Det er en linux basert distribusjon som er gjort så enkel at du kun har det du trenger for å surfe/chatte/bruke skype osv. Linux er et system som blir brukt i mange sammenhenger, og er forbundet med at det er vanskelig å installere og bruke. Dette har forbedret seg ettersom de har fått flere brukere og brukere som kan mindre enn de som brukte dette tidligere. Nå har det blitt like enkelt som Windows eller Mac OS. Ingen drivere er nødvendig, den har de fleste trådløse nettverkskort sine drivere.

Installer

Gå til Presto sine sider, gå under Try Presto litt lenger ned på siden. Der finner du link til en torrent fil, download.com og tucows, så du kan velge hvor du vil laste det ned fra. Selve installasjonpakken er på rundt 500 megabyte.

Når du har lastet filen ned dobbeltklikker du på denne og installerer det på den disken du har Windows installasjonen din. Vanligvis er dette C:. Etter installasjonen får du muligheten til å velge at den skal starte laptoppen din på nytt, velg dette.

Når den bærbare starter opp får du valget mellom Windows XP / Vista og Xandros Presto, velg sistnevnte. Da er du på nett innen 17 sekunder.

Ved førstegangsbruk må du legge inn det trådløse passordet du har på nettverksikonet som ligger i meny linjen. Når du har gjort dette er det bare å starte opp Mozilla Firefox, Skype og Msn klienten. Det går like raskt å slå av hele systemet dersom du ønsker dette.

Prøv Presto i dag!

Gå til siden til Presto nå, last ned og prøv! Du vil elske dette dersom du ofte kun skal surfe litt, og enda mer om du har en netbook (aka Asus EEE blandt annet).

Se hvor raskt det starter, selv på en gammel laptop:

Jeg må legge til at dette er en prøveversion du laster ned som varer i 7 dager, etter dette vil systemet slå seg av etter 10 minutter med bruk. Prisen for systemet er $19.95, noe som de aller fleste har. Tilsvarer kun en 120-150 kroner avhengig av kursen. Vel brukte penger dersom du har dårlig tid.

Problemer du kan støte på:

Jeg testet dette ut og fikk problemer med at det manglet en fil som het hal.dll. Grunnen til dette var at installasjonen misforsto hvor jeg hadde Windows installasjonen min, den trodde den lå på D: selv om den egentlig var på C:. Løsningen på dette er å flytte selve filene som la seg på D: til C: og endre dette i Windows oppstartsfilen boot.ini som ligger på C: slik at Presto fant filene sine på C: disken.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

5 kommentarer til «Vær på nett innen 17 sekunder med din laptop!»

 1. Stilig :-).. er vel egentlig bare en linux disto som blir satt opp m/dual boot .. men den er vel optimisert for å boote raskest mulig ser det ut til.

 2. Hei bjorn!

  Det stemmer, godt optimisert, ble veldig fornøyd når jeg testet den selv. Slipper å ha pcen i dvalemodus eller lignende lenger.

 3. Hei,

  Jeg installerte Presto på Fujitsu Siemens AMILO L1718 laptop.

  Presto starter på denne laptoppen i ca. 15 sekunder.

  Denne maskinen har GRUB-multibootmeny fra før med valgene Vista og Ubuntu 9.04. Når jeg nå velger Vista fra GRUB-menyen så da vises en undermeny med Presto og Vista. Veldig bra løsning.

  Jeg installerte et par spill, men jeg finner ikke noe ikon å starte disse spill fra. Jeg hadde ønsket at toolbaren hadde vært mer avansert slik at det var lettere å finne installerte programmer.

  Noen enkle kortspill burde ha vært installert som default.

  Jeg lekte litt med toolbar-bjelken og ikonene på den hopet seg litt sammen, altså den klarer ikke å beholde avstanden mellom ikonene hvis man endrer ulike ting i properties dialogen.

  Ellers er Presto veldig bra.

 4. Hei ALex4!

  Du kan mest sannsynlig legge til Presto i GRUB bootmenyen om du kan konfigurere den. Presto er laget for å gjøre det enkelt for folk som ikke har vært borti Linux tidligere.

  Installerte du spillene fra menyen for installasjon av applikasjoner? I såfall ligger ikonene for å starte spillene der, sammen med Openoffice og andre.

  Systemet er laget for å være enkelt, skal man ha noe mer avansert så må man nok tilpasse en egen linux versjon, hvis ikke så oppnår du nok ikke den raske oppstarten. 🙂

  Bra du likte det, tror mange har nytten av en slik løsning.

 5. Re-hei og takk for svar.

  Jeg liker den gjeldende løsningen med 2 menynivåer. GRUB bare chainloader Vistas bootmeny. Det er en naturlig og fin løsning.

  Jeg tror du har rett. De installerte spill havnet i det fellesvinduet. Jeg så også at Java-pakken la noen ikoner der. Skal jobbe med Presto litt senere i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *