2 siste av 4 gode CMS systemer

Her er del 2 av denne korte artikkelserien. Idag er det to nye CMS som står for tur. CMS står for Content Management System, og er på norsk innholds styrings system. Du kjenner nok et par av dem fra før, om du er helt ny på slike systemer får du her en kort oversikt over dem og kan ta et valg basert på dette.

Movable Type

Dette er en bloggeplattform som Six Apart står bak. Det fungerer noe annerledes enn andre CMS systemer. Sidene dine er ikke like dynamiske som i de foregående løsningene, alle sider blir det laget statiske versjoner av slik at de laster fortere, men de må bygges på nytt dersom du gjør endringer som skal gjelde alle dine enkelt sider/artikler. De tilbyr support for en kostnad, og kan også hoste løsningen din dersom du ikke har dette selv, men ingenting er gratis om du velger dette. Skalerbarheten på denne løsningen er også satt litt i tvil siden den ikke er like fleksibel på større endringer, siden du må bygge siden på nytt. Det er uansett en av de gode gamle traverne.

Raske fakta*: www.movabletype.org, Gratis + koster penger for support, perl, lett/medium

Blogger

Dette er et nettsted som tilbyr deg å sette opp en blogg hos dem. Det ble kjøpt opp av Google for en stund tilbake siden. Det er helt gratis og de hoster hele løsningen for deg. Det gir deg dessverre mindre tilpasningsmuligheter, og du kan ikke ha ditt eget domene. Dette er for noen helt greit. Dersom du er ny i bloggeverden og ønsker et enkelt system som er lett å sette opp så anbefales dette. Har du derimot vært innom litt html og slikt tidligere anbefales eget domene med wordpress på, da får du mer tilpasningsmuligheter.

Raske fakta*: www.blogger.com, gratis, hostet av google, lett

* Raske fakta er delt inn slik: nettadresse, hva koster det, plattform, vanskelighetsgrad

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: