2 av 4 gode CMS systemer

Her kommer i denne to delte artikkelserien 4 CMS systemer som er de mest kjente, og har en del forskjellige bruksområder. CMS står for Content Management System, og er på norsk innholds styrings system. Du kjenner nok et par av dem fra før, om du er helt ny på slike systemer får du her en kort oversikt over dem og kan ta et valg basert på dette.

WordPress

Dette er den mest kjente CMS plattformen for bloggere. Den er enkel å sette opp og følger med som 1 klikks installasjoner i mange webhotell. Du kommer lett i gang med å publisere dine artikler og kan kontrollere når artiklene skal publiseres. Mange gode tilpasningsmuligheter på themes og addons. Den er med andre ord lett å personliggjøre og få den godt kjent med forskjellige ping tjenester og SEO addons.

Det som er viktig å vite her er at det er mange forum og andre bloggere som er godt kjent med plattformen, så det er lett å få litt hjelp til det du lurer på. Det har vært litt sikkerhetsproblemer rundt tidligere versjoner, mye fordi den brukes av så mange og derfor er en attraktiv plattform å angripe. Det meste har blitt rettet opp i de siste versjonene og den finnes nå i versjon 2.6.

Raske fakta*: www.wordpress.org, Gratis, PHP, lett/medium

ExpressionEngine

Dette er et CMS som ikke er like godt kjent som WordPress. Det er blitt bygget opp fra bunnen av og er stadig i utvikling. Om du ønsker å bygge litt mer komplekse nettsteder så anbefales denne. Læringskurven er mye større enn på WordPress, men du får som sagt mye igjen for å ta tiden det tar å lære seg systemet. Rammeverket er bygget på en skikkelig god måte noe som viser seg å være smart med tanke på litt større nettsteder. Her får du også god support på diverse forumer.

Raske fakta*: www.expressionengine.com, gratis + betaling for personlig utgave, PHP, hard

I morgen kommer det en oppfølger til artikkelen som vil vise deg to andre gode CMS systemer. Så følg med om du snart skal sette opp en ny nettside og trenger et CMS system. Selv om WordPress er og blir en av de enkleste å sette opp og drifte om man ikke er så kresen på funksjonalitet.

* Raske fakta er delt inn slik: nettadresse, hva koster det, plattform, vanskelighetsgrad

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

3 kommentarer til «2 av 4 gode CMS systemer»

  1. Velkommen WebMistress!

    Veldig bra at dere har en slik steg for steg guide! Tror det kan hjelpe veldig mange. 🙂

  2. Nå kan man kanskje si at jeg pirker, men WP er ikke egentlig et CMS – det er en bloggplattform, som av enkelte blir brukt som et CMS, men det er ikke laget for det, og mangler mange funksjoner for å være et fullverdig CMS-system.

    Drupal, f.eks., er bedre valg om man trenger et fullverdig, og fullstendig skalerbart (dog, med hard læringskurve) CMS.

    Ellers har man jo sider som f.eks. http://www.cmsmatrix.org/ der man har listet opp en lang, lang rekke forskjellige CMSer, og der man også kan kjøre sammenligninger mellom disse.

    Ellers er dette som sagt pirking, men det kommer jo litt an på definisjonen av CMS i utgangspunktet så klart.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: