Hopp til innholdet

Hvordan fikse irriterende mus i Mac OS!

Jeg har nettopp byttet over til Mac plattformen selv, fått meg en Macbook 13,3″. Så jeg prøver å finne ut hvordan jeg lettest mulig kan venne meg til å bruke den og dens funksjoner på best mulig måte.

Noe som har vært mest irriterende helt fra starten har vært musen. Den er utrolig treg som standard og innstillingene for musen har ikke vært nok. Når man sitter og jobber i Adobe Photoshop er det utrolig viktig med nøyaktiget og der har Windows vært overlegen, tilvenningen til Mac den siste uken har vært uutholdelig med tanke på presisjon. Når man markerer noe og skal velge et spesielt punkt på skjermen så går musen mye tregere når den beveges sakte, litt vanskelig og beskrive det som skjer men om du har svitsjet over har du nok lagt merke til dette.

Det har noe med de innebygde driverne for musen og gjøre. Og det er flere som har slitt med det problemet. Endelig fant jeg løsnignen på det.

Det er et program som heter USB Overdrive. Det har mange fler innstilligner for musepekeren, noe som gjør at du blant annet kan stille inn DPI som fikset «problemet» for min del.

Du laster ned programmet på https://www.senlick.com/html/01.01.html og installerer det som et hvilket som helst annet program, siden det er en DMG fil.

Når det er installert blir du bedt om å starte maskinen på nytt. Etter dette går du inn på Systemvalg og velger USB Overdrive som har lagt seg under Annet.

Der finner du mange innstillinger, det som løste problemet for min del var kun å innstille DPI til 300 under Speed valget. Da vil du få en like nøyaktig god musepeker som du har i Windows miljøet.

Håper dette hjelper mange av dere som har svitsjet over til Mac i det siste eller bare har godtatt dette fenomenet hittil. Lykke til!

5 kommentarer til “Hvordan fikse irriterende mus i Mac OS!”

  1. Bare hyggelig Pål Joakim! 🙂

    Håper du finner mer nyttig her, eller kanskje du har noen tips selv, bare kom med det på Om Bloggen siden min 🙂

  2. Du ANER ikke hvor oppgitt jeg har vært over det greiene der, hehe.

    Hvis du har tips til hvordan fikse komma-helvetet i Entourage også, står jeg med åpne armer 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *