Hopp til innholdet

Hvordan doble trafikken til bloggen din

Jeg har fått mange spørsmål rundt den økte trafikken på bloggen min i det siste. Bloggen ble opprinnelig startet i 2008 under navnet ItStyle.net/Blog, som senere ble til ProBlogger.no. I starten var fokuset enkelt, dele tips med leserne som de kan ha god nytte av. Småprogrammer som gjorde hverdagen enklere osv. … Fokuset ble derimot skiftet mer når jeg fikk godt grep om dette med blogging.

Nå er det nesten en ren blogg blogg, men jeg tillater meg selv å skrive om andre ting som kan være urelatert til blogging dersom det på en eller annen måte kan hjelpe mesteparten av publikummet på bloggen.

101013_0903_Hvordandobl1.jpg

Få i gang motivasjon og energi i bloggen

I juni så startet jeg litt på nytt med bloggen. Ettersom den var blitt neglisjert de 2 siste årene, da med kun sporadiske bloggposter. Jeg ville ha et mer aktivt publikum som du gjerne får ved å være mer aktiv selv.

Jeg måtte finne en metode for å skape litt energi i bloggen og motivasjon for meg selv, så jeg fant til slutt ut at jeg måtte studere mer skriveteknikk og trafikk tips. Dermed kom jeg frem til løsningen som ga disse gode resultatene i september:

Som du kan se så varierer besøkstallet i Google Analytics som regel på i underkant av 600 besøk per dag. Bortsett fra perioden 18. til 20. september. Her er det noe som skjer. Er det en dobling i trafikken du kan se? Ja, det stemmer. Rett i underkant av 1200 besøk per dag. Dette ble selvfølgelig lagt merke til på forskjellige steder der du kan måle trafikken din. Slik som https://topp.bareblogg.no/ som har en kode du kan legge inn på siden din for å spore besøkende og bli rangert på samme måte som Blogglisten.no.

Blogglisten sviktet meg for å få enda flere besøk

Jeg inkluderer ingen link til sistnevnte siden de på et eller annet vis ikke klarte å spore mine besøk og heller ikke inkludere ProBlogger.no i sine topplister (Inne på siden for selve bloggen på Blogglisten.no ble besøkende sporet til over 800 norske besøk.). Jeg skulle vært der med et så høyt besøkstall, så jeg kontaktet dem og fikk bare dette svaret «Beklager, jeg kan ikke finne feilen.», etter det har jeg ikke hørt mer.

En inkludering i topplisten der tror jeg kunne kommet til å gitt enda flere besøk, men dette var kortvarig, noe jeg visste på forhånd.

Strategien min for å øke besøkende betraktelig til ProBlogger.no bloggen

Jeg undersøkte mange forskjellige søkeord med Market Samurai, og så på trender i https://www.google.no/trends/ og endte opp med det du ser i bildet under:

101013_0903_Hvordandobl3.png

Steve Jobs har gått bort, dessverre, så hva har Tim Cook og kompani klart å lage ut av iOS for den kommende oppdateringen iOS 7? Det var det ikke bare jeg som vente på å se, men tydeligvis en hel rekke andre personer, som jeg takker for at besøkte bloggen min i lanseringsperioden J

Ut av det kom disse bloggpostene for å holde følge med trenden og nyhetene rundt deres nye iOS:

Hvordan installere iOS 7 uten utviklerkonto – iPhone – Apple – 11. juni 2013

Mange ville vite hvordan de fikk iOS 7 Beta på sin telefon, altså før det ble lansert. Ventetiden til september ble rett og slett for lang, også for meg. Så jeg lærte meg det og delte dette med leserne. Mange bloggere har iPhone var min tanke og da er det jo relevant? Det fungerte i hvert fall, og mange fikk testet ut iOS før tiden.

Hvordan har 24 timer med iOS 7 på iPhone 5 vært? – 12. juni 2013

Selvfølgelig var det mange som var skeptiske til en beta versjon av iOS. Derfor fulgte jeg opp etter en 24 timers testperiode med mine egne tanker og opplevelser rundt hva som er nytt i iOS 7.

Rapportering av problemer i iOS 7 Beta – 13. juni 2013

Ikke alt fungerte som det skulle, så jeg tok opp noen av problemene som fantes rundt bruken av iOS 7. Blant annet så sluttet alle programmer som hadde med betalinger å fungere, slik som PayPal, RuterReise og NSB. Ikke så rart de ikke støtter noe som nettopp er lansert på konferansen til Apple.

Hvordan installere iOS 7 Beta 2 uten utviklerkonto – iPhone – Apple -28. juni 2013

Jeg fulgte så videre opp med Beta 2 av iOS 7. Den fikset noen av barndomssykdommene til iOS, så det var en stor forbedring. Du måtte også her følge guiden som i Beta 1, bare med nye filer å bruke.

Endelig siste versjon av iOS 7 – Installer uten utviklerkonto – iPhone – Apple 12. september 2013

Nå var endelig siste versjon av iOS 7 klar. Klart for utviklere til å teste sine Apps, feil søke og rette eventuelle feil og problemer som deres Apps forårsaker i nye iOS.

NOTIS: OPPDATERING kl 19:30: iOS 7 er her offisielt ute – 18. september 2013

Etter å ha bestilt GTA V 2 dager før hos en av de få som hadde flere kopier igjen på lager, så satt jeg nå dypt inne i spillet. Jeg hadde helt glemt å følge med på lanseringen av iOS, jeg var oppslukt av spillet. Jeg heiv meg rundt og fikk lagt ut en notis til hvordan dette kunne bli installert. Faktisk første gang jeg så nytten av en NOTIS post i WordPress. Første gang jeg brukte den også.

iOS 7 er her offisielt ute – Hvordan får du det? – 18. september 2013

Jeg satt meg derfor ned og fikk skrevet en skikkelig guide til installasjon av iOS 7, samt at det kunne være store problemer med ned lasting, siden hele verden skulle laste dette ned på samme tid. For mange tok det derfor flere timer før de faktisk fikk lastet ned nye iOS 7. Samtidig så var det mange problemer rundt, ikke bare med ned lastingen, men også de som hadde for liten plass på telefon eller fikk problemer med noen av funksjonene etter oppdateringen.

I flere fora som Forum, Facebook, Twitter og andre sosiale medier så svarte jeg på spørsmål i tillegg til kommentarfeltet på bloggen. Det gjordet at flere så nytten i bloggpostene om iOS 7. Noe som fikk ProBlogger.no høyt opp i søkeresultatene, flere på 1. plass, hos Google. Det ga den enorme stigningen i trafikk.

32 Fantastiske Apps for Bloggere – for din iPhone – 19. september 2013

101013_0903_Hvordandobl4.png

Jeg så også muligheten til å holde litt lengre på denne trafikken med å gi ut en god guide til Apps for bloggere.

Senere fulgte jeg opp med hvordan du kan komme deg forbi sikkerhetskoden til iOS 7 og en bloggpost om hvordan det kunne bli fikset etterpå med en ny oppdatering fra Apple.

Hold deg oppdatert på nisjen din

Lærdommen her er å holde seg oppdatert på nyheter som er interessante innenfor din nisje. Noe som du vet kommer til å bli pratet mye om. Vær midt i det hele, oppdater leserne dine hyppig og test, feil og prøv selv også. Det er greit når noen andre har opplevd problemene før deg og vet hvordan de kan fikses.

For å holde følge med nisjen din kan du blant annet bruke https://www.google.no/alerts?hl=no som gir deg epost oppdateringer når Google finner noe nytt innenfor søkeordet som du legger inn. Du kan velge hvor ofte oppdateringene skal komme til deg. Da slipper du å tenke på det.

Kom med ny informasjon og egne tester

Som nevnt over, lag egne tester. Hvis hvordan det hele fungerer, steg for steg, med video eller som en bloggpost med litt bilder og forklaringer. Guider er gjerne det folk ser etter når de søker etter spesifikke problemer som de har. Kommer det noen oppdateringer som er relevante for leserne dine, så gjerne oppdater bloggposten din, selv om en ny bloggpost er bedre siden ikke alle sjekker bloggposter de allerede har lest.

Løs problemer som oppstår

101013_0903_Hvordandobl5.png

Som du kan se ut ifra de forskjellige bloggpostene jeg postet rundt iOS 7, så var det problemer med forskjellige apps, selve ned lastingen og metoder for å få installert Beta versjonen. I tillegg til dette så var jeg oppdatert på hva som skjedde i sosiale medier og besvarte spørsmål med link tilbake til min guide for installasjon. Mange mistet for eksempel muligheter til å bruke tastaturet på telefonen og fikk ikke sendt meldinger. Noe som kan oppstå når du oppdaterer. Løsningen var da å installere det på nytt, så ingen revolusjon i løsningen, men det fungerte.

Vær aktiv også utenfor bloggen din, det kan gi mange tilfeldige besøk som kan bli faste lesere, fordi de ikke aktivt har søkt opp det andre innholdet som du publiserer på bloggen din.

Følg opp med en relatert bloggpost i etterkant

Som med min guide til Apps for bloggere, så bør du også følge opp med lignende / relevant innhold til det du nettopp har høstet god trafikk på. Det kan forlenge plassen din på topp i Google, samtidig som det gir leserne dine større grunn til å besøke siden din igjen om de kun var innom for nyheten din i første om gang.

Bruk bilder for å beskrive bedre

I guidene mine så brukte jeg steg for steg med bilder. Her viste jeg alle skjermbildene som leserne kunne få opp ved installasjon, men også feilene som dukket opp. Mye tryggere å se det selv enn å kun få det beskrevet.

Sørg for å markedsføre bloggpostene dine

Hver gang du oppdaterer bloggen din med en ny bloggpost, så er det viktig at du sprer denne til flest mulig, på kortest mulig tid. Jeg har lagt ut en kort video om hvordan jeg selv gjør det her: Hvordan dele dine bloggposter på bloggnettverk og sosiale medier

Ha et nyhetsbrev for å øke trafikken enda mer

På nyhetsbrevet mitt som du kan melde deg på i sidekolonnen/sidebar, hvor du også får en gratis ebok om hvordan du får flere lesere på bloggen din, får du oppdateringer på hva som blir lagt ut bloggen her, men også eksklusivt innhold. Er det noen av de påmeldte som ikke har tenkt på at iOS, i mitt eksempel, kommer ut så får de en påminnelse om dette og kan lese mer på bloggen din.

Vær aktiv i kommentarfeltet ditt

Sørg for å være aktiv i kommentarfeltet ditt. Vet du ikke svarene så finner du dem for kommentatoren din. Sørg for å gi god informasjon eller pek dem videre til andre gode ressurser for å finne svaret enklere. Det gir takknemlighet. Spør kommentatoren også om en tilbakemelding på om løsningen fungerte for dem, da får de en grunn til å komme tilbake og hjelpe deg med svaret som også andre lesere kan ha nytte av.

Oppsummering – Hvordan doble trafikken til bloggen din

  • Hold utkikk etter nyheter og ny informasjon i nisjen din, vær raskt ute med en bloggpost om det
  • Del bloggpostene om nyheten så mange steder som mulig
  • Delta aktivt i kommentarer og andre sosiale medier der du kan hjelpe til med å løse problemer
  • Følg opp med bloggposter om det du lærer underveis ved å hjelpe andre
  • Bruk linker i innleggene dine til å henvise brukerne til oppdaterte guider som du legger ut underveis
  • Bilder og video skaper en rikere opplevelse for leserne dine

Hva syntes du var mest nyttig i denne bloggposten? Del det gjerne i kommentarfeltet under.

1 kommentar til “Hvordan doble trafikken til bloggen din”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *