Hopp til innholdet

32 Fantastiske Apps for Bloggere – for din iPhone

Mange bloggere er mye på farten og har ikke alltid muligheten til å være tilkoblet på en PC eller Mac. Da er det godt vi har følgesvenner som smarttelefoner. Selv har jeg en iPhone 5. Her får jeg nesten tilgang til absolutt alt jeg trenger på farten når jeg ikke har tilgang til PC/Mac.

Appsene som jeg bruker er mange og du har sikkert testet ut flere av dem selv allerede, men jeg håper at noen er nye slik at du kan få litt nytte av dem selv.

Det første du uansett må gjøre med din iPhone er å få den oppdatert til nyeste iOS Nemlig iOS 7 som gjør hverdagen litt enklere. Du kan installere iOS 7 selv direkte fra Apple og du kan lese litt om mine første opplevelser med iOS 7 Beta her. (Ps. Fått mange spørsmål om hvordan du lukker apps på iOS 7, det gjør du ved å dobbeltklikke på Hjem knappen og dra bildet av appen oppover.)

Appsene jeg bruker er veldig relatert til webtjenester og sosiale medier. Så her kan du nesten administrere alt fra den lille skjermen på telefonen din. Noe er litt mer kronglete enn på PC men noe er også enklere å få oversikt over. Så la oss sette i gang.

Apps for bloggere:

Her ligger det litt forskjellige Apps. Det jeg bruker mest her er CamScanner, Fakturaskann og Instagram.

Fakturaskann er en fakturaleser som gjør det enkelt å betale regninger med iPhone.

Instagram kjenner nok de fleste, for her kan du legge inn link til din blogg i profilen, men også dele bilder og sørge for å holde følgere oppdatert på hva som skjer med deg og ditt liv eller din blogg. Last ned.

CamScanner er en av de gode appsene å ha liggende. Her får du nemlig skannet inn bilder og dokumenter til bildeformater eller PDF. Den lar deg ta bildet av et dokument og finner hjørnene på arket, deretter fjerner den alt rundt arket og retter det ut. Dermed har du et perfekt skannet ark. Last ned.

 

Mindmap(tankekart) og fjernstyring til Keynote apps

På den neste siden med Apps, så er det Remote og MindMeister som er det viktigste. Light som du ser er overflødig nå med iOS 7 siden du nå bare kan dra fingeren opp på hjem menyen og få tilgang til samme funksjoner som en lommelykt.

Remote lar deg fjernstyre presentasjoner på din Mac. Det gjør at du for eksempel kan lage video med en TV eller prosjektor i bakgrunnen, mens du blar igjennom de forskjellige sider av presentasjonen din med mobilen som kontroll. Veldig smart og enkelt. Du kan selvfølgelig bruke det i live presentasjoner på skole og i business sammenheng også.

MindMeister er et tankekart program. Her kan du enkelt lage flotte tankekart som du senere kan overføre til din PC/Mac. Det kan være oversikter over tema som du gjerne vil blogge om eller for å lage en hel oversikt til en ebok. Så kanskje du også kan lage en ebok og gi bort til dine lesere helt gratis.

 

Få oversikt over nyhetsbrevet ditt (stats)

Mange har fulgt mitt råd om å starte en epostliste eller sett min video om hvordan du setter opp din epostliste med Aweber. Du ser i videoen fra ca 1 time og 26 minutter ut i den hvordn du kan gå frem for å sette opp Aweber for din WordPress blogg.

Når det er gjort er det jo spennende å følge med på hvor mange som melder seg på nyhetsbrevet ditt hver dag og hvor mange som faktisk leser de epostene som du sender ut. Alle slike stats kan du få via appen AW Mobile, som du ser ikonet til i bildet under, mens du ser litt av hvordan appen ser ut over. Ikke den mest sexy appen i forhold til utseendet, men den gjør nytten med å presentere tallene for deg.

 

Google Analytics oversikt for bloggere på iPhone

Over kan du se Analytiks som appen så fint heter. Her kan du få full oversikt over dine Google Analytics stats. Vet du ikke hva Google Analytics er? Da har du mye å lære igjen. Det er nemlig et av programmene til Google. Der de kan spore alle besøkene på bloggen din, hvilke sider de bruker og egentlig alt du kan tenke deg og mer til. Hva med live statistikk:

Analytiks appen sørger for at du har oversikt uansett hvor du er på hvor mange besøkende du har hatt og de presenterer det slik for deg:

Ser ganske stilig ut på bildet over, du finner denne ved å gå på knappen oppe til høyre. Oversikt over det meste.

Hvis du legger telefonen ned til venstre får du se dette bildet med oversikt over måneder. (Ser ut som jeg har fått til det jeg ønsker med bloggen her de siste månedene i forhold til besøk:)

Mens dette er den vanlige oversikten. Her kan du gå inn og se raskt og enkelt hvor mange besøk og sidevisninger du har hatt i dag. Du oppdaterer bildet ved å trykke på appen og dra nedover, på samme måte som i epostprogrammet til apple.

Hold deg oppdatert og oppdater dine sosiale medier på iPhone

Du er sikkert kjent med Twitter, Pinterest, Facebook, Google+ og LinkedIn. Alle appsene lar deg oppdatere med bilder og statuser, legge til og fjerne følgere samt annet du trenger å gjøre på de forskjellige nettverkene. Mer forklaring trengs kanskje ikke? Spør i så fall i kommentarfeltet under.

Men det er ikke alle som vet om eller bruker Pages+. Det er en app fra Facebook som gjør at du kan administrere dine Facebook sider. Gir deg litt mer funksjonalitet og oppdaterer deg på hvem som liker sidene dine. Kjekt for en blogger på farten.

Diverse andre apps som er kjekt å ha for bloggere på farten:

Dropbox er utrolig kjekt til å ha tilgang på masse filer, dokumenter og bilder som ligger på din pc, direkte på din iPhone eller iPad. Her fungerer det veldig enkelt ved at du melder deg opp og installerer et program på din PC. Da lager den en egen mappe på pcen din, som er en helt vanlig mappe, alt du legger i denne mappen blir da synkronisert til en server hos dem og du får tilgang uansett hvor du har internett, eller som her rett på telefonen via denne appen.

Kindle har jo mange forskjellige lesere for sine bøker. På iPhone kan det kanskje bli litt tungt å lese en hel bok, men om du ikke klarer å legge fra deg en bok så er denne appen kjekk å kunne fortsette lesingen på farten. For du leser vel mye bøker for å få ny kunnskap og lære mer om hvordan du kan skrive? Kindle er koblet til Amazon.com sin butikk, så der finnes det utrolig mange bøker å velge mellom, engelske bøker vel og merke.

Audible er det samme som Kindle bare for lydbøker. Lær mer mens du for eksempel trener eller gjør andre ting som lar deg høre på en god lydbok.

Skype for å holde kontakt med nære og fjerne, men også andre bloggere og samarbeidspartnere. Videosamtaler og chat kan gjøre underverker i slike samarbeid.

Viber er det samme som Skype, men fungerer slik at så lenge du har nummeret til personen du skal ringe kan dere snakke sammen. Litt overflødig nå som mobilabonnement ikke koster noe. Men har du noen du skal kontakte som er på ferie eller reise så kan dette være et godt alternativ. Andre bruksområder for denne er når du er et sted med dårlig mobildekning, men har tilgang på trådløst nett (WiFi) så kan du få en mye bedre samtale ved å bruke Viber.

Chrome for å ha et alternativ til Safari. En god nettleser som kan fungere bedre i mange tilfeller kontra safari. Blant annet kan du være innlogget hos Google og ha bokmerker og lignende tilgjengelig.

iBooks kan du bruke til å lese bøker kjøpt i iTunes, men også til å lese PDFer som du har overført til din iPhone via Dropbox over eller epost.

BankID er kanskje ikke så relatert til bloggere, men du kan i hvert fall betale for regninger til webhotell og lignende mye enklere enn å ha med en egen BankID brikke. Hvordan du setter opp BankID for mobil kan du finne her.

Hurtigleser for deg som leser EKSTREMT fort. Neida, dette er en app som lar deg lime inn en hvilken som helst tekst du kan kopiere på din iPhone, eller søke opp artikler på Wikipedia for deg. Det den gjør er å vise deg kun ET ord på displayet ditt om gangen og du bestemmer hastigheten for dette. Utrolig hvor mye du kan få lest på kort tid. Fordelen med dette for deg som blogger er at du da lett kan skumme igjennom 5-10 artikler om emnet du skal blogge om og du sitter igjen med mye ny informasjon som du ikke viste om. Lærerikt og veldig effektivt. Du bruker heller ikke lang tid før du dobler lesehastigheten din, noe som sparer deg for mye tid. Kan også brukes i forbindelse med lesing til studier og prøver.

remoteMouse fungerer litt som Remote til Keynote. Bare at her får du muligheten til å bruke din iPhone som en komplett mus til din PC. Du har begge knappene på displayet og hele flaten til å bevege musen på. Flott til presentasjoner denne også.

Air Playit om du ønsker å ha tilgang til hele musikkbiblioteket ditt på din iPhone. Den fungerer over ditt lokale nettverk og gir deg enkelt og greit tilgang til alt av video og musikkfiler som du har lagret på din pc. Må kombineres med et program fra samme leverandør som du installerer på din pc.

MoviePro er veldig flott å bruk til å filme med din iPhone. Du har kanskje irritert deg over dårlige bilder når du skal filme en presentasjon med din iPhone, men her kan du faktisk låse innstillinger som hvitbalanse, automatisk eller fast zoom og mye annet. Det gjør at bildet blir mer stabilt. iPhone kameraet fra iPhone 4 og oppover faktisk veldig gode kamera. Slår du på stortromma og går til innkjøp av denne saken fra blant annet Amazon:

Så kan du feste mobilen din i holderen, som da fungerer som et lite kamerastativ for telefonen som kan festet nærmest overalt:


Copy er likt som Dropbox, men her får du latterlig mye mer plass. Dropbox gir deg kun 2 gigabyte gratis, mens Copy gir deg hele 15 Gigabyte! Har da akkurat samme funksjoner og ekstremt enkelt å bruke. Velger du å melde deg på med denne linken så får du hele 5 gigabyte ekstra plass, totalt 20 gigabyte, helt gratis. Godt for backup og deling av filer med andre. Det som også er kjekt, er at om du deler en mappe på 4 GB med en venn, så er de så generøse at det bare teller 2GB for deg og 2GB for din venn. Med andre ord er det smart å dele like filer med hverandre.

QuickVoice er et forbedret opptaksprogram for lyd på din iPhone. Her får du muligheter til å ta opp lange samtaler, eller lyd til video. Bruker du for eksempel stativet til iPhone som jeg nevnte over og har en iPod touch liggende, kan du da bruke dette programmet til å ta opp lyd og feste iPhone headsettet til skjorten eller tskjorten din. Dermed blir lyden tatt opp der du er, mens iPhone filmer litt på avstand. Vil du lære mer om dette så ta kontakt i kommentarfeltet så ser jeg om det fortjener en bloggpost i nær fremtid. Når lydopptakene er tatt kan disse enkelt sendes over til din PC for redigering eller lagring, er det for mye støy på lydopptaket så anbefaler jeg deg å følge denne guiden for å bli kvitt støy på lydopptak.

Keynote er powerpoint for Mac. Det finnes også i versjoner som kan brukes på din iPhone og iPad for å lage presentasjoner på farten. Funksjonene er begrenset, men du får likevel laget et godt utkast eller en enkel presentasjon mens du er på farten.

Pages er Apple sin variant av Word. Så her kan du lage flotte dokumenter mens du er utenfor kontoret eller hjemmet. Fungerer flott til å redigere dokumenter som du har laget på forhånd eller til å se over dem.

WordPress
er den offisielle appen for å administrere dine WordPress blogger. Her får du tilgang til å redigere, legge ut bloggposter. Godkjenne og svare på kommentarer og statistikk om du er koblet opp til WordPress.com sin statistikk via Jetpack plugin. Egentlig alt du kan ønske deg for å administrere WordPress.com blogger, men også de som hoster dette selv med WordPress.org.

Autenticator er Google sin variant av To-veis autentisering for programmer som er sammenkoblet med dette. Her får du opp en kode, litt på samme måte som BankID, som varer en kort tid. Har du aktivert dette hos Google er det ingen som får tilgang til din Google konto uten brukernavn, passord og denne appen som må aktiveres på din iPhone. Utrolig bra for sikkerheten med andre ord. Det er også noen 3. parts programmer som bruker denne som ekstra sikkerhet, så vel verdt å sjekke ut om du er redd for å bli hacket eller lignende.

TED er for deg som er nysgjerrig eller best lærer via presentasjoner. Her finnes det alt av presentasjoner, gitt av verdenskjente personer som Tony Robbins og Bill Gates til forskere og mannen i gata. Du finner masse forskjellige tema, så noe som passer for deg og din blogg å skrive om skulle det være. Om du da ikke bare vil slå i hjel litt tid, mens du finner ut noe helt sprøtt, spennende og nytt.

Dette er min liste med apps som jeg finner godt nytte av i min blogghverdag, men har du noen?

Det lurer jeg litt på, hvilke smarte apps bruker du? Har du funnet noen som er gull verdt i blogghverdagen?

Jeg vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet under, gjerne med litt om hvorfor du liker dem og hva du bruker appsene mest til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *