Hopp til innholdet

Nå har jeg fått alt mitt Podcasting utstyr – for Blue Yeti mikrofon

Jeg har lenge tenkt på å starte en podcast i forbindelse med ProBlogger.no. Det kan føre til en mer spennende følelse for deg som leser bloggen, og jeg får muligheter til å gå igjennom saker og ting på en helt annen måte. Samtidig får du muligheten til å ta med deg innholdet på iPod, iPhone og annet utstyr som du bruker for å lytte til innhold. Så her har du en full oversikt over det utstyret som jeg har anskaffet meg, og håper at du får nytte av det om du også skal starte med lydinnspilling, lydopptak eller kanskje din egen podcast.

Illustrasjon av Blue Yeti Silver Mikrofon

Min Blue Yeti Silver Mikrofon

I tillegg til det så skaper det bedre lyd til video, samt at jeg også er blitt spurt av flere om å gjøre voiceover på video.

I går fikk jeg endelig noe jeg har ventet på en stund, nemlig utstyret mitt til min Blue Yeti Silver mikrofon. Om du ikke vet hva en Blue Yeti er, så er det en mikrofon som er oppkalt etter udyret Yeti. Vet ikke helt om det er på grunn av størrelsen til den, men mange morsomme figurerer følger den.

Mikrofonen er veldig bra, gir god lyd, men er kanskje litt for bra siden den også er flink til å ta opp ulyder/bakgrunns lyder. Mye av det kan du fjerne med denne guiden for Audacity: Hvordan fjerne støy i lydopptak.

Derfor har jeg gått til innkjøp av 3 ting som komplimenterer Yetien:

Illustrasjon av Røde Swivel Mount - Radius Shock Mount - Blue Popfilter

Her ligger Røde Swivel Mount – Radius Shock Mount – Blue Popfilter på sofaen.

1. Swivel Mount

2. Shock Mount

3. Pop Filter

Alt dette passer godt sammen med Blue Yeti. Etter mye søk og lesing av blogger og forum var denne kombinasjonen det beste, som fungerer ut av boksen.

Swivel mount, er egentlig ganske lik en lampeholder for skrivebord, med feste på siden av skrivebordet. Den sørger for at du kan flytte mikrofonen rundt i en radius på 80 centimeter. Bevege den høyt og lavt og akkurat der den passer deg best. Monteringen var rimelig enkel. Det følger med 2 fester til skrivebordet ditt. Et om du har eller skal lage et hull i skrivebordet og feste den der, eller om du ønsker å gjøre slik som jeg har gjort og skru fast et annet feste på siden av pulten din. Pass bare på at du fester den som på tegningen, siden den da tåler mest vekt.

Shock Mount, er en rundt sak med strikk/tråder som skiller festet til mikrofonen fra resten av skrivebordet ditt og Swivel mounten. Den sørger for at mikrofonen ikke får noen vibrasjoner fra skrivebordet ditt om du skulle komme borti det. Passer perfekt på festet til Swivel mounten og var egentlig bare å skru rett på. Men den er mye større enn du tror.

Deretter måtte mikrofonen festes. Her var det med to forskjellige fester, og det endte med at jeg måtte bytte til det festet som fulgte med og fjerne det som allerede var der. Selve Yeti mikrofonen satt ikke helt godt med bare muskelkraft her, noe flere andre også påpekte på internett. Så jeg brukte et verktøy, tang, til å holde fast skruen og skru Yetien skikkelig fast.

Blue Yeti montert i Shock Mount på Swivel Mount med Blue popfilter utenfor

Blue Yeti montert i Shock Mount på Swivel Mount med Blue popfilter utenfor

Deretter var det Blue sitt eget pop filter. Det er den skjermen du ser foran mikrofonen. Pop filteret sørger for at lyder som ikke skal komme med, som smatting og andre ulyder ikke blir plukket opp av mikrofonen. Det er begrenset hvor mye det tar bort, men det er merkbart på opptakene. Selve monteringen var litt kronglete. Du må nemlig feste den på toppen av mikrofon festet, samtidig som festet til stangen på pop filteret ikke skal røre den andre siden av shockmounten. For da mister du litt av effekten på lyden det er laget for å fjerne. Deretter trakk jeg stangen, som er bevegelig, ned gjennom shock mounten og foran mikrofonen.

Blue Yeti montert og festet i skrivebordet

Blue Yeti montert og festet i skrivebordet

Montering av ledninger

Videre så skal det jo også et par ledninger opp til mikrofonen. Dette er en USB mikrofon, som også har utgang for headset. Så jeg trakk to kabler til den fra skrivebordet og opp. USB og 3,5 mm lydkabel. De fester du så lett med de påsittende borrelåsene som sitter på Swivel mounten, hele veien ned. Alt blir seende veldig bra ut.

Her ser du hvordan jeg festet Blue popfilteret

Her ser du hvordan jeg festet Blue popfilteret

Nå har jeg da frigjort en god del plass på skrivebordet siden Yetien er relativt stor og hadde et tungt bordstativ for den. Det gjør det hele mer ryddig.

Hvor får du tak i ustyret?

Om du selv ønsker å få deg dette utstyret til lydopptak eller podcasting, så kan du få kjøpt alt sammen på Amazon.com. Her må du ikke se deg blind på prisene, for du må huske på at det kommer 25% moms på prisen og tollavgifter.

Jeg fikk mitt utstyr kjøpt i USA av ei i familien, så det hjalp veldig på prisen. Selve mikrofonen ble kjøpt tidligere, før sommeren, på Apple.no. Begge steder leverte raskt og har ikke opplevd noen problemer på den fronten. Utstyret er av god kvalitet og vil nok holde i lang tid fremover.

Har du noen spørsmål rundt oppsettet mitt, så ta gjerne kontakt, jeg hjelper deg gjerne!

PS. Det blir litt rot av all embalasjen

PS. Det blir litt rot av all embalasjen

4 kommentarer til “Nå har jeg fått alt mitt Podcasting utstyr – for Blue Yeti mikrofon”

  1. Heisann! kult oppsett. vet du om det er mulig og få tak i de tingene du har kjøpt (untatt micen) Innenlands? eller kjøpte du alt på amazon?:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *