Hopp til innholdet

Del 1 av 2 – Hvordan få flere lesere på din blogg

Her skal vi se på en av metodene for å få flere blogglesere til din blogg. Det finnes mange metoder, men denne er kanskje den mest målbare i forhold til at du nesten vet hva du kommer til å oppnå dersom du gjennomfører det.

Få flere lesere på din blogg med Market Samurai

Programmet som du ser under heter Market Samurai. Det er et program for å sjekke søkeord som du skriver om, eller emner om du vil. Google og andre søkemotorer bruker disse søkeordene til å rangere innholdet på bloggen din, slik at de som søker på Google eller Bing finner frem til innholdet ditt.

Har du ikke helt oppnådd suksess innenfor det du blogger om, så kan årsaken være at det rett og slett er for mange som skriver om det samme som deg. Derfor dukker du ikke opp i søkemotorene. Med Market Samurai får vi sjekket dette.

Når du har installert og startet opp Market Samurai, så får du opp bildet under. Her kan du starte forskjellige prosjekter eller åpne eksisterende prosjekter ved å klikke på dem. Velger å holde mine hemmelige her.

090313_1033_Del1av2Hv1.png

Jeg velger derfor et «New Project» siden vi starter fra bunnen av, siden jeg regner med at du gjør det samme. Her er det noen felter som må fylles inn før prosjektet er klart.

Oppsett av prosjekt i Market Samurai

Det første er «Keyword» som er søkeordet du vil starte med, tok utgangspunktet i en blogg som skriver om kjoler her. «Title» er tittelen på prosjektet ditt og det kan du egentlig velge selv, for å gjøre det enkelt pleier jeg å bruke samme ord her som i søkeord. Deretter er det viktig at du ser på de to nederste blå ringene mine, her kan du nemlig velge hvor i verden du vil sjekke søkeordene. Driver du en engelsk blogg og ønsker å treffes av alle i hele verden, så velger du som jeg har gjort under her.

090313_1033_Del1av2Hv2.png

Oppsett for norske blogger i Market Samurai

Er det en norsk blogg du driver så får du mer korrekte resultater ved å velge «Norwegian» og «Norway» i boksene under. Da får du bare resultater som er relevant til søk i Norge etter norske internettsider. Trykk deretter på «Create» for å lage ditt prosjekt.

090313_1033_Del1av2Hv3.png

Innsiden av Market Samurai – Gjennomgang av alle muligheter i programmet

Nå er du kommet inn i prosjektet ditt. Her vil du kunne velge mellom mange forskjellige ting. Så jeg beskriver dem kort her, siden vi ikke skal bruke alle.

Rank Tracker – Følg med på rangeringen din i søkemotorene

Keyword Research – Søkeordsanalyse og undersøkelse

SEO Competition – Søkemotor konkurranse

Domains – Finn domener med søkeordet ditt som du kan registrere

Monetization – Finn metoder for å tjene penger på innholdet ditt

Find Content – Finn lignende innhold som du kan hente ideer og inspirasjon fra

Publish Content – Publiser innhold til din blogg

Promotion – Promoter bloggen din

Vi setter i gang med «Keyword Research», for å finne gode søkeord vi eventuelt kan bruke når vi skriver om kjoler. Trykk på den.

090313_1033_Del1av2Hv4.png

Få flere lesere på din blogg ved å lage søkeord i Market Samurai

Da kommer vi til et nytt bilde. Her må du logge inn med Google kontoen din for å få tilgang til «Google Keyword Planner» som tidligere var «Google Keyword Tools». Når det er gjort kan du i den midterste blå ringen velge hvor lange søkeordene skal være. På engelsk fungerer det godt ved å sette minimum antall ord til 3 for eksempel, såkalte «long tail keywords», som er lengre søkeord som ofte er lettere å rangere på.

Vi skal finne søkeord på norsk og setter derfor 1 som minimum, og 10 som maksimum. Deretter er det bare å trykke på «Generate Keywords» som betyr at den starter med å lage en liste over søkeord basert på Google sine data.

090313_1033_Del1av2Hv5.png

La programmet gjøre sin magi.

090313_1033_Del1av2Hv6.png

Få flere lesere på din blogg med denne listen av søkeord

Nå har programmet laget en liste over populære søkeord som blir brukt til søk på Google basert på vårt søkeord/emne kjoler. Trykk så videre på «Keyword Analysis» for å få en analyse av søkeordene.

090313_1033_Del1av2Hv7.png

Les del 2 av denne bloggposten her: Del 2 av 2 – Hvordan få flere lesere på din blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *