Hopp til innholdet

Hjelp Facebook viser feil informasjon om bloggen min når jeg legger inn link

Når du legger ut linker på Facebook til bloggen din er det ikke bestandig at Facebook forstår at siden din er oppdatert, eller at nytt innhold er kommet dit. Grunnen til det er at Facebook mellomlagrer informasjon om siden din, dersom det ofte er linker som blir lagt ut fra den av deg og andre, på den måten sparer de dataressurser på å hente bilder og tekster fra siden din hver gang dette skjer.

Problemet oppstår når du gjør som bildet under, og du kanskje har satt opp en ny blogg med WordPress. Da ligger det alltid en post først med «Hello World» posten. På bildet under så er det slik det skal se ut. Det kan du få endret ved å følge stegene under om siden din skulle vise feil.

Facebook Status - ProBlogger.no

Facebook Status – ProBlogger.no

 

Gå til https://developers.facebook.com/tools/debug for å få opp bildet under. Her har jeg markert inn hvor du skal legge adressen til siden din for deretter å trykke på knappen «Debug». Da blir siden din sendt inn til Facebook på nytt, og dette verktøyet er egentlig der for å feil søke informasjon på siden din dersom noe mer skulle vært galt. Heldigvis skal du slippe det.

Facebook Developers- Legg inn link og debug -  ProBlogger.no

Facebook Developers- Legg inn link og debug – ProBlogger.no

 

Når du har trykket på «Debug» så kommer det informasjon om bloggen din slik som vist under. Jeg har kun tatt et utdrag så det er mye mer der, men om du ikke er så teknisk så trenger du ikke bry deg om det. Noen sider kan inneholde feil, så om du får noen gule eller røde varsler, så kan det være smart å ta kontakt med noen som kan programmering(html/php/wordpress) for å rette dem opp.

Facebook Developers- Resultat av Debug-  ProBlogger.no

Facebook Developers- Resultat av Debug- ProBlogger.no

 

Det vi uansett skulle få ut av dette var å få korrekt informasjon om siden din når du legger den ut i kommentarfelt eller på en Facebook side. Facebook har nå fått oversendt og blitt tvunget til å oppdatere seg på hva slags informasjon som ligger på siden din. Så nå er det bare å legge ut linkene dine, med riktig informasjon.

Har du noen spørsmål som du lurer på i forbindelse med blogging? Skriv til meg i kommentarfeltet så kommer jeg med en guide til deg!

4 kommentarer til “Hjelp Facebook viser feil informasjon om bloggen min når jeg legger inn link”

  1. HEI!
    Jeg har en wp-blogg og bruker mac. Opplever ofte at bildet som legges inn i FB er feil, uthevet bilde skal være standard, men det skjer ikke alltid, FB bare henter et bilde langt nede i innlegget, som i det siste innlegget. Prøver å fikse det i developers men ingenting skjer, det samme bildet forblir på FB.

  2. Hei!

    Jeg ville sett igjennom denne siden for WP support https://en.support.wordpress.com/facebook-image-thumbnail/

    Der står det lengre ned på siden et verktøy som du kan bruke for å debugge WP siden din og se hva FB finner som valgt bilde.

    WP skal i utgangspunktet anbefale det fremhevede bildet, deretter bildene nedover i posten. Når jeg legger inn linker på FB får jeg ofte opp et par piler for å kunne velge frem og tilbake mellom bildene som er lagt til i WP blogposten.

    Testet med en link fra siden din og det fremhevede bildet var det FB anbefalte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *