Hopp til innholdet

Din største feil som blogger!

Jeg ble påminnet i dag, en av de største feilene alle som blogger gjør. En stor feil, som kan ødelegge hele håpet ditt om å noen gang kunne leve av kun det å blogge. For det er ofte slik at, det blir gode tider for en blogger, godt innhold blir skrevet og delt på mange viktige steder som sørger for at du får nye besøk og trafikk. Hva skjer dersom du så mister en av disse stedene? Du taper trafikken din, de besøkende finner deg ikke like lett lengre. Inntektene fra annonser går ned ettersom de besøkende ikke lengre er hos deg. Vil du havne i den situasjonen?

Det jeg prater om her er selvfølgelig for noen, og for noen helt nytt, dette med en e-postliste. Du bør begynne å bygge en allerede i dag, helst i går.

En e-postliste er egentlig et nyhetsbrev som du kan sette opp. Der dine besøkende kan melde seg på for å få oppdateringer på hva du skriver om på bloggen om de ikke sjekker den hver dag, spesielt nyttig for deg som kun blogger i ny og ne. Her kan du nemlig også blande inn litt affiliate lenker, og promotere produkter og enkelt og greit få flere lesere på bloggen din om du skulle trenge det. Pass bare på at du sender ut nok nyttig og verdifullt innhold, slik at ikke folk melder seg av. Ingen vil kun motta reklame i e-posten sin.

Hvordan får du til å bygge en epostliste?

Du kan melde deg opp på Aweber sitt system. Her kan du lage slike bokser som du ser på mange nettsider som spør deg etter epost og navn. Lik den jeg har i sidekolonnen her på bloggen. Personen som melder seg opp da kan få en velkomst epost av deg, gjerne med en liten gave, som en PDF som gir løsning på et viktig problem innen din nisje. Deretter har du eposten deres i systemet og kan sende ut blogginnlegg som du legger ut eller andre eposter som du kun vil dele med de som er på din epost liste.

Aweber så finnes det mange gode guider til å sette dette opp, men spør gjerne i kommentarfeltet her om det er noe du lurer på.

Har du lyst til å lære mer om hvordan du kan bygge din egen epostliste på best mulig måte? Og faktisk tjene gode penger på det? Slik som John Chow? En av de største bloggerne innen profesjonell blogging, som også sier at hele 2/3 deler av inntekten kommer av epostlisten hans? Ta en titt her på IM with John Chow.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *