Hopp til innholdet

Strategi for en uke med bloggposter på 2 timer

Om du skal klare å holde bloggen din i gang, med fulltidsjobb/skole så må du virkelig ha en god strategi for å kunne klare å holde deg produktiv så bloggen din ikke dør av manglende innhold, engasjement og eksponering på nettet.

Du er kanskje vandt til å ta dagene som de kommer og gjør litt nå og da. Det fungerer som regel ikke i lengden. Det blir som med trening på et treningssenter. Du starter ut bra, holder deg i noen uker, men så hopper du av en treningsøkt og plutselig rettferdiggjør du det å skulke unna flere ganger fordi du har startet på å finne på unnskyldninger.

Derfor er det viktig med et system, lignende det du har/hadde på din egen jobb. Der du måtte følge prosedyrer og systemer for å få jobben gjort til rett tid uten feil.

Et system kan være nesten hva som helst så lenge prosessen er dokumentert og lett å replisere for deg. Mitt første system i forhold til blogging gikk som følger:

1. 2 timer hver søndag gikk jeg løs på å skrive 7 bloggposter. Finn forskjellige tema og noter dem ned i løpet av uken som gikk. Så er det bare å finne en god vinkel og faktisk skrive bloggposten. Det kan gjøres raskt og enkelt med dette systemet for å skrive bloggposter raskt: Hvordan skrive en god bloggpost

2. Sett opp alle bloggpostene i bloggen din til å bli postet forskjellige tider på dagene den neste uken.

3. Sørg for å bokmerke, pinge og publisere linker til din bloggpost så mange steder som mulig hver enkelt dag. De fleste ping tjenester kan settes opp til å gå automatisk på bloggen din ved publisering av nye bloggposter. Så kan du manuelt legge opp linker på Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram og LinkedIN. For de siste er det lurt å tilpasse litt etter publikummet ditt og prøve ut forskjellige overskrifter og søkeord.

4. Så er neste søndag kommet. Tilbake til punkt 1.

Du må selvfølgelig føle deg fri til å sette opp ditt eget system, som er lett for deg å følge. Her er det ingen begrensninger, men lag et system. Slik kan du holde følge med hvor langt du er kommet i arbeidet og fortsatt ha et liv ved siden av.

Hvilket system bruker du for å holde tritt med blogging ved siden av et hektisk liv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *