Hopp til innholdet

Hvordan komme i gang med å skrive

Det er viktig å vite hvorfor du skal komme i gang med å skrive

For å komme skikkelig i gang med skrivingen din er det viktig å vite hvorfor du skal i gang med å skrive.  Det kan ha mange formål. Det kan være mange motiver til  det å skrive, men husk alltid på den som skal lese det er den riktige personen(e) å skrive for.

Er motivasjonen din stor nok vil du ikke ha problemer med skrivingen. Det er som regel når det blir et mas, ork eller ufrivillig skriving at det blir utsatt.

Derfor må du skape gode nok grunner til at du skal ville sette deg ned å skrive. Er det ingen belønning ved skrivingen din, så lag dine egne belønninger basert på timer, sider eller antall ord du skal skrive. Det kan være en liten pause med en god kopp kaffe eller te, et mindre måltid eller avkobling med en aktivitet som tar kort tid.

Hva er egentlig det å skrive?

For meg er det å skrive kreativt. Det er tanker på papir eller skjerm. En idé, historie eller informasjon du vil formidle. Så det å skrive er en skapelsesprosess fra idéen bak artikkelen, historien, blogginnlegget, oppgaven eller boken.

Du skal klart ha for deg hva du skal skrive om, lengden, strukturen og på forhånd høste inn informasjon og sette deg inn i emnet. Videre skal dette formidles til de som er tiltenkt informasjonen skrives på en lettfattelig måte med deres ord.

Hvordan komme i gang med å skrive

Hvordan komme i gang med å skrive - av sqback at SXC.hu

Hvordan kommer du i gang med å skrive?

1. Slå av alt som kan lage støy: telefoner, IM programmer, varslinger på pc-en og steng alle internettsider.

2. Ikke argumenter for at du ikke kan stenge ned internettleseren din, du skal ha gjort undersøkelser og innhenting av informasjon før du setter deg til å skrive.

3. Om du bor med noen så gjør det klart at du denne neste timen eller to, alt ettersom hvor lenge du skal skrive, så vil du være uforstyrret.

4. Sørg for å ha dekket alle behovene til kroppen din. Slik som søvn, mat, toalettbesøk osv…

5. Bestem deg for en belønning når du er ferdig med skriveøkten og sett på en alarm som vil pipe når du har brukt opp tiden du satte deg til å skrive.

6. Begynn å skrive.

 

Kommer du ikke i gang med skrivingen etter alt dette er det bare å begynne å skrive om hvordan dagen din hittil har vært. Vær så beskrivende i små detaljer som du bare kan. Når du er i gang og har skrevet en del, så hopper du tilbake til det arbeidet du egentlig skal få skrevet. Da har du fått varmet opp skrivemusklene dine akkurat på samme måte som en idrettsutøver varmer opp før de skal prestere.

Lykke til med å komme i gang med skrivingen!

1 kommentar til “Hvordan komme i gang med å skrive”

  1. Jeg er enig med deg. Jeg sier også at du kan kommer i gang med å skrive etter en stor erfaring om emnet du liker å skrive på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *