Hopp til innholdet

Hvordan tjene penger på bannere på bloggen din?

Hvorfor ha bannere på bloggen din?

Bannere og linker er de  første måtene det ble tjent penger på internett. En banner gir den som annonserer hos deg god mulighet til å vise frem sitt produkt eller tjeneste, samtidig som det gir en link til siden deres. Om bannerne du har på bloggen din passer inn med innholdet så vil det kun styrke det du skriver om og være et fint tillegg til designet på bloggen din.

Hva er egentlig bannere?

En banner er kun et bilde, som er koblet som en link til en annen side. Det er mange standardstørrelser og du kan få dem fra nesten alle affiliate nettverk som finnes. Affiliate nettverkene og annonsørene vet at det vil gi en større mulighet for å få de som besøker bloggen din til å klikke seg inn. En vanlig tekstlink har derimot større troverdighet som en link, siden de som er på siden din eller andres er vandt til å klikke seg videre på tekst linker. Det er også derfor Google har hatt såpass stor suksess med AdWords.

Så hvordan kan du tjene penger på bannere på bloggen din?

Det er flere måter å tjene penger på bannere på din blogg. Du har affiliate nettverk som legger ut bannere som alternativer til tekst linker, Google Adsense har et valg som kan tvinge de forskjellige stedene du har koden til kun å vise bannere også kan du lage dine egne.

De to første variantene kan du enkelt legge inn en kode og bannerne vil vises. Det beste er da å finne noen bannere som passer til innholdet på bloggen din samt at det matcher med fargevalgene du har.

Den beste metoden er den siste jeg nevnte. Du kan lage avtaler direkte med annonsører om at de får en banner på din side, til en fastsatt pris. Så kan du eller dem lage en banner som passer inn og får folk til å klikke seg videre. Får de nok klikk som fører til salg så vil de fortsette å annonsere hos deg, og etter noen måneder kan du heve prisen på bannerne.

En annen metode er å selv lage bannere for affiliate produkter, slik at du får mere valgfrihet i  hvordan bannerne skal se ut og du kan teste forskjellige typer for å finne de som gir mest klikk og salg. Denne metoden har jeg brukt på andre blogger og den fungerer godt til å få folk videre inn på siden du vil de skal inn på. Fungerer godt med bokhandlere om du kort skriver i bannerne hva de som kjøper boken vil få ut av den, samt bilde av boken.

Lykke til med å fylle opp bloggen din med bannere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *