Hopp til innholdet

Hvordan tjene nok på blogging til å erstatte din lønn

Grunnen til at de fleste starter med blogging i dag er enten for å vise seg frem og få kjendisfaktoren ved å ha mange lesere som interesserer seg i deg, eller å tjene penger på bloggen. Det har vært mange suksesshistorier i bloggmiljøet i Sverige og Norge spesielt, i hvert fall det vi har fått høre mye om fra media. I utlandet er fenomenet enda større, med bloggere som tjener opp til $50000 i måneden, tilsvarer ca 288.000 norske kroner i følge Google sin innebygde valutakalkulator. Det er mer enn de fleste får i lønn på en vanlig jobb for å si det slik. Det gjør at det er mange som prøver seg, få lykkes, men de som gjør det har en lys fremtid. Mulighetene er der.

Først så er det for de aller fleste pengene som frister, men tiden er like viktig som lønn. Har du ikke tid får du ikke muligheten til å prøve ut forskjellige strategier og tid på selve blogginnleggene, da kommer du ikke langt. Du bør derfor først sette deg som mål å tjene det samme som din vanlige jobb gir i lønn via bloggen.

I følge SSB (https://www.ssb.no/lonnansatt/) er månedslønnen i 2011 38100,- per måned. Skal du tjene dette via bloggen din må du altså tjene 1270,- per dag i hver måned som er 30 dager.

Det er ikke umulig, og det er mange måter å få deg til det målet. Men det er først viktig å ha mye godt innhold som er søkemotoroptimalisert, trafikk inn til bloggen, en nisje folk er interessert i og faste lesere.

For å erstatte din nåværende lønn trenger du altså et lignende oppsett som dette:

Inntekter via følgende måter:

Google Adsense                             5000

Tradedoubler                                   7500

Private annonsører                        18000

Affiliate                                            7500

Det tilsvarer 38000 som er ca de gjennomsnittslønnen jeg viste til lenger opp.

Google Adsense kan du tjene såpass mye på ved å ha godt innhold som folk er interessert i å lære mer om, slik at de videre klikker seg inn på de som annonserer via adsense.

Tradedoubler har et stort antall annonsører som de har avtaler med, som gir provisjon av salgene du generer for dem. For eksempel kan du linke til reiseselskapet som du brukte når du var på siste utenlandsreise, slik at alle som da vil på samme tur som deg kan bestille rett fra linken som du gir dem. Så skriv innlegg om hvor du har reist, produkter du har testet eller anbefaler.

Private annonsører: Ettervert så blir bloggen din mer og mer kjent. Det vil da være private selskaper som ønsker å kjøpe blogginnlegg, sponse innleggene du skriver eller å kjøpe bannerplasser rundt om på bloggen din. Har du en god del brukere er det ikke vanskelig å få annonsører innenfor samme nisje som deg til å velge deg som en annonseringspartner. Send ut eposter til dem du ønsker å ha som annonsører, med priser, fakta om bloggen og selvfølgelig et bilde fra Google Analytics for å vise hvor mange brukere du har. Dermed kan de som ønsker å annonsere kontakte deg via epost eller telefon og bestille. For å nå 18000 trenger du kun 6 annonsører som hver betaler 3000, kontakter du nok bedrifter i din nisje skal ikke det være noe problem, så lenge de får igjen ved besøk og synlighet på din blogg. Det vil være din største inntekstkilde og kanskje dekke mer enn din vanlige lønn per i dag om du kun har en deltidsjobb.

Affiliate: Ved å være en affiliate for andre, får du dermed provisjon av produkter som dem selger. Har du kjøpt produkter på internett, ebøker eller videokurs for eksempel, kan du skrive en omtale om hva du synes om produktet og anbefale det videre til dine lesere. Men pass på å ikke anbefale produkter du ikke ville kjøpt selv, for da mister leserne dine tiltroen til deg og du er dømt til å mislykkes fremover.

Håper det gir litt motivasjon for å starte å blogge, eller ta bloggen din mer seriøst. Du har mye å tjene på det og vil få mer fleksibel arbeidstid ved å bygge en skikkelig blogg, godt innhold og mange lesere.

Jeg ønsker deg lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *