Hopp til innholdet

Hvorfor ha en gratis blogg?

Det er mange der ute som daglig søker etter informasjon om det å starte en gratis blogg. En blogg som er gratis å sette opp er en blogg som det er enkelt å komme i gang med og som gjør at du kan statuere deg som en person som blogger. Siden det er populært å være blogger i dag er det mange som vil prøve seg og se hva det faktisk går ut på.

Fordelene med en gratis blogg er at du i de fleste tilfeller slipper å tenke på domene, webhotell, en del trafikk og andre tekniske muligheter som er ved å drifte bloggen selv. De som starter en gratis blogg har også mye større risiko for å slutte å blogge, i og med at du da ikke har investert noe selv og det er da lettere å slutte og blogge. Med en gratis blogg kan du rett og slette sette det opp på 5 minutter og begynne å skrive. Samtidig får du eksponert bloggen din i det samholdet som de som tilbyr bloggen har laget, ved å komme frem på relaterte blogger og topplister skaper dette trafikk fra medbloggere og andre som er innom og leser andres blogger.

Driver du din egen blogg må du jobbe mer for å skaffe besøkende, siden det ikke blir lagt ut en egen toppliste med din blogg, dette er noe du selv må sørge for å melde deg på forskjellige steder.

En gratis blogg er egentlig din egen lille side som blir liggende under en hovedside. Du oppretter en konto med ditt navn på bloggen som du ønsker og får en adresse som DittBloggNavn.GratisBloggSted.no. Her kan du så velge i forskjellige tema på hvordan siden skal se ut, og hvilke undersider du vil ha for andre ting enn selve bloggen. Det du derimot må leve med hos de aller fleste stedene som driver med gratis blogger er reklame. Noen steder kan du selv velge hvor reklamen skal være, eller så er dette forhåndsbestemt. Er du heldig kommer du over en side som også deler blogginntektene fra denne reklamen til de som faktisk blogger, men det er ikke så mange av dem.

For å lage din egen gratis blogg så kan du gå inn på en av sidene som jeg har listet opp under:

https://www.Blogger.com
https://www.Blogg.no
https://www.Bloggnorge.com
https://www.isay.no
https://no.wordpress.com
https://www.Trykker.com

Her får du muligheten til å registrere deg gratis som bruker. Fyll så inn den informasjonen de spør etter og vips du har din egen blogg. Det varierer litt fra side til side på hvor lette de er å bruke, men jeg anbefaler blogg.no og no.wordpress.com av de som er listet opp. Den første jeg anbefaler gir deg et stort nettverk med kjente blogger, og skulle du bli fanget opp i topplistene i en kategori en dag så er det lett for at veldig mange flere kommer til å lese bloggen din.Den andre anbefaler jeg på grunn av at den er helt lik den WordPress varianten som du kan bruke på din egen webserver og domene når du trenger mer valgfrihet enn du får i gratis blogg tjenesten. Da blir det ikke mye å lære seg når du først skal flytte over ved en senere anledning.

Nå som du er på vei til å starte din egen blogg, på en gratis blogg tjeneste, hva har du for ønsker fremover? Du får en solid blogg teknisk sett, det er innholdet du nå må skape. Ser du fort at det er mange lesere som tiltrekkes av bloggen din så kan det bli en morsom tid med ide utveksling mellom deg og brukerne. Samtidig som at det vil bli noen interessenter på å reklamere via din blogg i blogginnlegg eller på andre måter. Drømmen er vel å leve av bloggen slik som en del har klart? Da kreves det disiplin til å skrive 1 til flere blogginnlegg per dag og skylapper mot folk som vil dra deg ned. Janteloven råder sterkt i Norge og det er mange som vil dra deg ned, ikke hør på dem! Er det derimot konstruktiv kritikk så følg med på hva personen anbefaler og se om det er noe du kan endre for å forbedre bloggen.

Ønsker du derimot en blogg som ikke er gratis, men som du kun betaler ca 300 kroner per år for kan du gå inn her på One.com og bestille den pakken som koster 10kr per måned, det blir 120kr per år + domene til 100kr og oppretting til 100 kr, andre året vil det kun koste deg ca 200kr for domene + webhotell. Om du bestiller via linken over kan jeg hjelpe deg med opprettingen av en WordPress blogg om du ønsker det, bare skriv til meg i kommentarfeltet under når du har blitt ferdig med registreringen hos One.com.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *