Hopp til innholdet

Er du en passiv internettbruker?

Den siste timen har jeg sittet på Macbooken min, et glass iskald cola på siden, iPhonen plassert i tilgjengelig rekkevidde og komplett stillhet rundt meg. Ute tusker mørket og høsten med noen kalde vinddrag. (Drømmene går tilbake til varme Marokko forrige uke.)

Vg, Gmail, Hotmail, Adsense, Tradedoubler, et par forum, nyheter rundt Steve Jobs bortgang (RIP Steve Jobs), et par blogger… jeg ser på klokken, det er nå gått en hel time. Tiden flyr, og mens jeg har vært rundt på nettet har jeg heller holdt meg passiv enn aktiv.

Tidligere var jeg mer aktiv på nettet. Skrev kommentarer overalt, innlegg og deltok der det kunne deltas. Jeg har fått en passiv internett stil, som er lite produktiv.

På 1, ja en, time kan en lett få skrevet opptil 4 blogginnlegg, en stor artikkel eller gjort grundig research på en ny nisjeside. Det er mye en kan utrette på 60 minutter. Jeg føler alltid et press over meg om å være produktiv, om det er på jobb eller hjemme. Pauser og annet blir det egentlig lite av, men innimellom faller jeg i denne gropen og blir værende der, gjerne til tiden på pcen er over. Dette er som jeg selv ser uproduktivt, fordi presset gjør at jeg finner utveier til andre aktiviteter blant annet det å være en passiv internettbruker.

Har du opplevd noe lignende? Det har nok de fleste, men har du noen gode tips eller råd til hvordan du har kommet ut av den uproduktive tiden, og fått deg tilbake til produktiviteten og gleden ved å skape noe, tekster, blogger eller nettsider.

For min egen del fløy blikket over ikonene og ned til det store ”W” ikonet til Microsoft Word i Mac OS, der den lyser opp med en rekke artikler som skal skrives, et nytt ark ble åpnet og min egen reflektering ble til et langt innlegg som dette. Tilbake til produktiviteten. Kanskje den uproduktive tiden likevel var produktiv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *