Hopp til innholdet

Dine filer, hvor som helst, alltid oppdatert

Er du som meg, lei av at du må kopiere og dele alle filer mellom laptop, iPad, mobil og diverse pcer? Hva om du kunne ha tilgang til de viktigste filene dine ved å legge dem i en spesiell mappe på en pc, og ha tilgang til dem overalt?

Jeg hadde hørt om Dropbox tidligere i forbindelse med at jeg satt å browset igjennom app store på iPaden. Leste litt om det, men fattet ingen stor interesse. Videre så kom jeg borti det ved en tilfeldighet når det var snakk om deling av filer i jobbsammenheng. Mulighetene er nemlig mange, men savner fortsatt litt valg i selve programmet.

Dropbox gjør det nemlig slik at du kan registrere deg for å få en konto, da får du automatisk 2 gb med plass tilgjengelig. Ved å laste ned programmet så setter du opp pcen med en spesiell mappe som virker som hvilken som helst annen mappe på pcen og alt du legger i denne mappen blir automatisk synkronisert med din konto hos Dropbox. Når du så installerer programmet på en annen pc med din konto, blir filene synkronisert dit også. Altså har du alltid tilgang til de samme filene som du har på jobb pcen og hjemme pcen, eller laptoppen og den stasjonære pcen hjemme. Du kan også få programmet på mobilen din eller iPaden. Om du skulle være så uheldig å ikke ha tilgang til en av dine ordinære pc enheter med Dropbox installert har du også muligheten til å hente ned filene rett fra Dropbox sine hjemmesider ved å logge inn med passord og brukernavn.

Det som er virkelig nyttig er når du jobber sammen med andre, eller har familie som du ønsker å dele filer med. For om du og dine kolleger/familiemedlemmer har Dropbox kontoer kan dere koble sammen såkalte delte mapper, da vil alt bli synkronisert dere imellom uten at de ser alt annet innhold som du ellers har hos Dropbox. Det jeg derimot savner her er å skrive beskytte filene eller hindre endring på filene som jeg deler med andre. Dette kunne vært nyttig når det for eksempel er dokumentmaler og lignende som blir delt kun for å bruke videre, men å beholde originalene, for det er fort gjort å glemme at du jobber på en mal og lagrer denne over de originale filene.

Uansett så anbefaler jeg deg å gå til Dropbox sine hjemmesider og se på introduksjonsvideoen. Der forklarer de enkelt og greit hva de gjør, og du kommer garantert til å få nytte av det i en sammenheng, om så ikke for og bare ha en backup av filene dine hos en 3. part på nett.

Har du brukt Dropbox i uvanlige sammenhenger? Så gjerne del bruksmulighetene under i kommentarfeltet, for jeg tror det er mange muligheter.

1 kommentar til “Dine filer, hvor som helst, alltid oppdatert”

  1. Har brukt Dropbox nokså lenge men ikke i uvanlige sammenhenger nei 🙂

    Men det er absolutt et genialt verktøy for vi som jobber litt på nett fra forskjellige pc`er. Jeg bruker det kun for meg selv, dvs jeg deler ikke min Dropbox med andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *