Hopp til innholdet

Fem forbedringspotensialer på din nettbutikk som du sikkert er dårlig på

Det er mange måter å gjøre feil på en nettside. Veldig mange vet om at siden deres er dårlig, men få gjør noe med det, uten noen spesiell grunn.

I denne artikkelserien skal jeg ta for meg fem måter de fleste kan bedre sin nettside eller nettbutikk på. Dette vil være de områdene de fleste gjør feil. Når artikkelserien er ferdig vil det være kun en dag med arbeid for å rette alt dette.

Du får her vite hvordan du skal få mer ut av hvert  besøkende til din nettside.
Her vil det bli fokusert mer på hvordan du skal få denne trafikken til å utføre noe på din nettside, om det er å kjøpe noe av deg eller melde seg på en e-post liste.

Nr 1 Bilder og bildebruk

Din nettside er din bedrift utad, det er her du presenterer deg selv og/eller ditt firma. Veldig mange velger utrolig dårlige bilder når de skal illustrere noe eller vise bilder av sine produkter.

Noen viktige aspekter ved å få din nettside til å se presentabel ut er:

–    Ha bilder med god kvalitet!
–    Få bildene til å klart skille seg med kontraster fra resten av siden
–    Vis frem de forskjellige fargene i bildene, altså ikke blasse bilder
–    Få bildene til klart å promotere produktet ditt med stolthet og vis at det er kvalitet

Se på Apple sine nettsider. De viser klart å tydelig at produktet er i fokus, selve nettsiden er nedtonet og de gjør det enkelt for deg å se produktene, deres produkters fargespekter og siden har høykvalitetsbilder. De fleste tenker med en gang at dette vil ikke jeg få til, de bruker nok enorme summer på studio, fotograf osv. For å få dette til å bli representabelt.

Det trenger du ikke gjøre. Får du bildene dine fra leverandøren din? Du trenger da bare bruke litt tid i Adobe Photoshop for å få bildene dine til å stå frem som gode kvalitetsbilder. Du kan få opp skarpheten, fokus på produktet og få fargene til  å glitre fra nettsiden din.

Noen gode tips for å få dette til er:

  • Klipp ut deler av dine bilder. Vis det som er best fra produktet, dette er veldig viktig ved bruk av thumbnail bilder.
  • Skarpheten i bildene. Mer kontraster i dine bilder er utrolig lett i Photoshop. Dette vil få dine bilder til å se veldig gode ut i forhold til eventuelle konkurrenter som ikke gjør det. Ta en titt på https://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/improving-sharpness-with-high-pass.php
  • Bildebakgrunnen. Bildene dine har som regel en bakgrunn som nedtoner selve produktet ditt. Fjerner du denne og bruker en bakgrunn som står i stil til din nettside vil du få produktet ditt i fokus.
  • Lag små skygger rundt produktet i bildet. Dette er enkle effekter å få til etter du har fjernet bakgrunnen på bildet. Ved å legge til litt skygge på bildet vil produktet komme enda tydeligere frem. Se på https://www.photoshopcafe.com/tutorials/cast_shadow/cast_shadow.htm
  • Få frem fargespeketeret i bildet ditt. Bilforhandlere bruker dette bevist for å få frem den skinnende lakken, de blanke felgene og ved å se på skinnet på setene i brosjyren får du følelsen av hvor mykt og godt setet er.

Hvis bildene dine likevel er av dårlig kvalitet kan du bruke mennesker eller bare ansikter i bildene. Dette er noe vi mennesker naturlig dras i mot, vi ser etter ansikter. På denne måten kan du dra fokuset til din besøkende dit du ønsker.

Håper du vil følge noen av disse tipsene, god bildebruk er et must om du vil lykkes med din nettbutikk eller nettside. Som med alt annet må dette testes og se hvordan du får utnyttet dette på best mulig måte for din side. Lykke til!

Ta en titt på Del 2 av denne artikkelserien: Nettside / Produkt teksten din

Ta en titt på Del 3 av denne artikkelserien: Analyse og testing

 

2 kommentarer til “Fem forbedringspotensialer på din nettbutikk som du sikkert er dårlig på”

  1. Å rette feil er også en god ide 🙂

    Linje: 1
    Feil: ‘document.body’ er null eller ikke et objekt

  2. Debug: Er noe Javascript feil som jeg ikke helt har lokalisert. Det oppstår kun første gangen du laster siden, og har mest sannsynlig noe å gjøre med annonsene, men det er ingen feil som gjør noe galt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *