Få forklarende tooltips på dine bilder!

Om du noengang har postet et oversiktsbilde over et sted, eller et bilde med forskjellige områder der du vil forklare brukeren hva som befinner seg hvor på bildet, så bør du ta en titt på Tipmage.

Det er en kort snutt med Javascript og CSS som fungerer sammen for å gi deg muligheten til å sette tooltips på forskjellige firkanter av bildet.

Som du ser på illustrasjonsbildet her, så har jeg markert en del av bildet, firkanten som er gjennomsiktig med markert ramme. Når jeg så tar musen over den kommer teksten som du ser i den gule boksen opp, man kan lett forklare leserne hva som befinner seg hvor.

Har du prøvd deg litt på script/html og lignende tidligere vil det ikke være noe problem å få dette til å fungere for deg. Det du skal er å legge til javascriptet på din side, angi hvilket bilde det gjelder, mate inn koordinatene på bildet og sette inn hva det skal stå i tooltippen.

Du finner det hos http://digitalhymn.com/argilla/ som også har diverse andre små script som det kan være lurt å ta en titt på, enkle ajax løsninger som kan være verdt å kikke på om du ikke har fått det til tidligere.

..

2 tanker om “Få forklarende tooltips på dine bilder!

  1. Hei, jeg lurte bare på hvordan du får til å få slike buttons i din 300×250 reklame fra tradedoubler hvis du skjønner hva jeg mener? For å forklare det litt nærmere så er jeg ikke sikker på hvordan jeg får en slik annonse med fire små inne i seg….

    Kunne du sendt meg en mail om hvordan du gjorde det?

  2. Hei Robban!

    Beklager sent svar. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til, du kan få det til med en tabell og sette inn tradedoubler kodene i cellene. Hvis ikke kan du kikke litt på DIV taggen, der kan du sette dem slik at de dukker opp som de gjør her med litt plassering av dem via CSS.

    Håper du får det til! Hvis ikke så skriv en kommentar til meg på Om Bloggen, blir litt utenom artikkelen. :)

Legg inn en kommentar

Dette innlegget ble skrevet i Nettsider, Programmer og merket , , , , , , , av Mats Holmvik. Bokmerk permalenken.
Mats Holmvik